Lina heter jag och är en pratig och glad tjej på 30+ år. Här på bloggen delar jag med mig utav det mesta. ”Livet, universum och allting”, som jag brukar säga, men om man skall sätta lite rubriker på det jag bloggar om så tänker jag mig att det ser ut ungefär så här:

 • Mat & Recept. Matlagning är roligt tycker jag.
  Jag delar med mig av både mina egna och andras recept, middagstips och tillbehör! Många av recepten har etiketterna LCHF och Paleo då vi haft den typen av kosthållning, från och till, i flera år men i själva verket finns massor med recept här. Recept där jag oftast håller mig till ekologiska och ”rena råvaror” så långt det går men framför allt så hittar du här recept på god mat som passar in i livet oavsett livsstil och kosthållning. Testa dig fram och plocka dina egna godbitar.
 • Kost, hälsa, välmående, kropp & själ – i allmänhet, min egna resa i synnerhet.
  Jag skulle säga att min resa vad gäller kost, välmående och hälsa aldrig tar slut. Den fortgår så länge jag vill att den gör det. Jag är otroligt nyfiken och intresserad av kost, hälsa, motion och välmående (och allt runtomkring). Kroppen är fantastiskt häftig och jag lär mig om den och mig själv hela tiden. Det är helt enkelt ett stort intresse för mig och jag är tacksam över att jag mer och mer lärt mig att allting inte är så svart och vitt. Att jag läser fakta och ord med ett öppet sinne. Det är med nyfikenhet jag läser, testar och reflekterar kring kost och hälsa. Jag gör det för mig själv och tillsammans med mig själv.
  Jag har delat med mig av det mesta här på bloggen. Det innefattar allt ifrån min sjukskrivning våren 2014 då jag som 23-åring gick in i väggen och blev sjukskriven med orden ”utmattning och depression”, ett kvitto på en alldeles för lång period med otroligt högt ställda krav på mig själv bland annat, till när vårt liv fullständigt vändes upp och ned hösten 2020 då vi förlorade vår son Frans (vårt första barn) i samband med förlossningen. Jag blev opererad med sk ur-akut kejsarsnitt och på bloggen delar jag med mig om vår väg igenom denna traumatiska händelse, vägen tillbaka fysiskt för min kropp och hoppet om framtiden.
  Och på tal om framtiden så kom lillebror Kimi till världen i slutet av maj 2022. Att få skriva hjälper mig otroligt mycket att bearbeta det jag går igenom.
  Delar också en del om personlig utveckling/reflektion då jag ständigt arbetar med mig själv och tror på förändring, för att till sist väva in lite träning, yoga & meditation.
  En härlig blandning med andra ord där jag har mina egna erfarenheter som guide och utgår ifrån mig själv och min kropp.
 • Sommaren 2021 tog vi ett stort kliv. Sålde huset på västkusten och blev gårdsägare i Småland. Min dröm om att bo mer lantligt gjorde vi till verklighet. Här lever vi livet tillsammans med vår son Kimi samt våra två tokiga hundar Billy & Elvira. Finns få ställen och tillfällen som jag laddar så bra energi som när jag är i skogen med hundarna.

Ni hittar mig på instagram som @linapetersen.se där jag delar mycket bilder!
Jag hoppas att vi ses där 🙂

Du får mer än gärna låna och dela mina recept, dom är till för att inspirera, men länka då hit så att jag ser vart mina recept och idéer tar vägen!

Ta hand om dig!
/Lina

Lämna ett svar