Jag tycker att havets wallenbergare är riktigt gott. Ni vet en smarrig fiskbiff, smaksatt med dill och som oftast serveras ihop med potatismos, skirat smör och gröna ärtor. Idag gjorde jag en väldigt enkel variant av fiskbiffar och resultatet blev riktigt gott. Inte lika lyxig som en wallenbergare som oftast har grädde och annat gott i sig. Nä, idag höll jag det väldigt enkelt. Jag gillar att hålla det enkelt när det gäller våra vardagsmiddagar.
Jag köpte fryst laxfärs och fryst torskfärs på Willys när jag var och handlade häromsistens. Sjukt smidigt att låt dessa tina och slippa mixa fisk till egen färs. Det blir SÅ kladdigt! Så, när färsen tinat är det bara att sätta igång att göra biffar. Det här behöver du till en rejäl laddning biffar;
1800 g fiskfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1,5 msk grönsaksfond
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
Salt & peppar
Olja och/eller smör till stekning
Börja med att knäcka två ägg i en stor bunke.
Blanda sedan i ströbrödet och låt det svälla en liten stund.
Öppna förpackningarna till fiskfärsen och krama ur vätska, innan du lägger färsen i bunken.
I med alla kryddor, fond och bland runt ordentligt. Känns smeten för lös`? Ha i lite mer ströbröd. Du ska kunna forma biffar utan att det havererar fullständigt.
Värm upp en stekpanna till strax över medelvärme.
Ha i olja och smör i stekpannan.
Forma färsröran till biffar och stek på medelvärme tills biffarna är helt genomstekta. Med så finmalen fiskfärs blir biffarna klara ganska så snabbt. Så stek inte för länge så du får torra biffar.
Servera med tex potatismos, skirat smör och någon kokt grönsak till.
Annat gott att ha till är pommes eller kokt potatis och hemmagjord remouladsås.