Förra sommaren när vi hade familjen över på middag så testade jag en ny, kall sås att bjuda på till det vi grillade. Såsen gick hem hos samtliga och fick riktigt gott betyg! Jag har sedan dess glömt av den men så inför Kimis födelsedagskalas så kom jag ihåg att jag kladdat ner receptet någonstans och till min lycka så hittade jag det i mina anteckningar. Så inför kalaset gjorde jag den igen. Den här gången serverades den tillsammans med varmrökt lax, kallskuren fläskfilé och en pastasallad med italiensk touch. Återigen fick såsen beröm och för att jag inte ska glömma av den igen är det bäst att dela med mig av receptet. Eftersom jag ofta använder min egna blogg som receptbank.
Enkel att göra, relativt få ingredienser och supergod. Det är väl bra kriterier för en sås?
Blanda ihop följande ingredienser i en skål:
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
75 g finriven parmesanost eller mer efter smak
2 msk finhackad persilja
1 tsk vitvinsvinäger
Salt & nymalen svartpeppar efter smak