Hej, hoppas ni haft en fin start på den nya veckan. Här har vi haft en bra start, solen visade sig igår hela dagen så det blev en härlig lunchpromenad där jag riktigt kunde känna hur batterierna laddades. Härligt! Här nere i södra Småland har vi även massa snö just nu så det var en riktigt vacker vinterdag. Jag brukar inte skapa några nyårslöften, slutade med det för flera år sedan. Jag försöker istället välja vad jag vill fokusera på och saker jag vill göra. En sak jag skulle vilja bli bättre på är att gå på loppis. Så i år, har jag bestämt, är året då det ska ske. 2023 är året jag börjar gå på loppis och second hand.
Jag frågade om någon ville följa med mig inför lördagen men alla har så fulla kalendrar och att fråga med så kort varsel som jag gjorde var ju dömt för att misslyckas. Så nej, ingen kunde. Detta fick mig först att vackla och gamla Lina hade struntat i att gå för att hon inte känner sig bekväm med att gå ensam. Detta är förövrigt en annan sak jag vill jobba med under det kommande året. Att i bekväm i mitt egna sällskap. Har redan börjat träna lite på det. Läskigt, obekvämt men nyttigt och det är en sån där grej som man riktigt kan känna att man växer utav när man väl vågar sig utanför sin comfort zone.
Hur som helst. Jag ville verkligen gå på loppis och jag hade redan spanat in några jag ville besöka. Så jag sa till mig själv på skarpen att på lördag, då går du på loppis. Med eller utan sällskap. Då var det bestämt.
När jag sedan stod hemma i mitt badrum och gjorde mig iordning för att åka så plingade det till på telefonen och där var mitt sällskap för lördagen. Min mosters planer hade ändrats och hon undrade om jag fortfarande skulle på loppis och visst, det hade jag ju bestämt med mig själv att jag skulle. Så jag fick sällskap trots allt. Ibland har man universum på sin sida hörni.

Vi gick ut starkt och besökte inte bara ett utan tre olika ställen och jag hittade några saker på varje ställe. En riktigt lyckad loppisrunda skulle jag säga. Jag hade flera saker jag ville hitta men som inte riktigt hittades och det där fenomenet har jag ju hört talas om. Att går du på loppis för att leta efter något specifikt, så hittar du det inte. Men går du på loppis utan någon speciell shoppinglista, ja, då hittar du massor. Men lite tur hade jag allt. Jag ville hitta böcker till Kimi med hårda sidor och det gjorde jag. Två tycken fick han och dom blev poppis direkt.

Var också på jakt efter inrednings prylar och jag vill nog säga att jag hade turen med mig även där. För jag är jättenöjd med mina saker!
Det blev några gamla böcker som får pryda den gamla sekretären som står i vårt vardagsrum. Det blev också böcker, av lite finare karaktär, som för tillfället hamnade på pianot.

Sedan hittade jag ett par fina ljusstakar som jag direkt visste skulle passa fint på skänken av återvunnet trä som vi har ståendes utanför badrummet.
Väldigt nöjd med dessa två. Om jag inte hade köpt dessa ljusstakar så hade det varit en sån sak som jag gått och ångrat att jag inte köpte. Ni vet?

Och så tillslut hittade jag lite fler keramik-krus att ha uppe på murstocken. Ovanför vedspis och den stora bakugnen. Jag hittar nästan alltid någon sån där när jag är på loppis och nu har det tydligen blivit en grej jag samlar lite smått på. Dom är väldigt fina ihop tycker jag.

En glaserad vas i keramik och ett ljusfat i någon sorts metall fick också följa med hem.

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: