Skulle vilja kalla det här för snabbmat för det tar inte alls lång tid så har du smarriga quesadillas att ha som tillbehör till soppa, gryta, som förrätt eller bara som dom är. Helt klart mångsidiga!
Passar bra ihop med min potatis- och purjolökssoppa.
Jag har inte gjort quesadillas sååå många gånger men de gånger jag har gjort det hemma har jag fyllt dom med ost och spenat. Jättegod kombo.
Ibland har jag haft skivad, inlagd jalapeño i några quesadillas men det är lite för starkt för min smak.
Använd glutenfritt tortillabröd för glutenfria quesadillas.
Du behöver:
6 stora tortillabröd
65 g (en liten påse) babyspenat
200 g riven ost (gärna med lite mer smak så som präst, cheddar eller västerbottenost)
Rapsolja till pensling
Börja med att grovhacka den färska spenaten.
Blanda sedan hackad spenat med den rivna osten.
Dela varje tortilla en gång på mitten så ett tortillabröd blir två halvmånar.
Ta en stor ugnsplåt, lägg på bakplåtspapper och pensla bakplåtspappret lite lätt med rapsolja.
Lägg dina halvmåne-tortillas på plåten och lägg ostfyllningen på ena halvan av tortillabrödet.
Vik sedan andra halvan av tortillabrödet över fyllningen och tryck till så du nu har en trekant, fylld med ost och spenat.
Gör så med alla dina tortillas.
Pensla även ovansidan av de fyllda tortillabröden.
Tillaga sedan i ugnen på 200 grader tills dina quesadillas fått fin färg, ca 12-15 minuter