Härom veckan testade jag att baka kanelbullar i långpanna och jag säger bara en sak, succé!
Det var precis så enkelt som jag trodde att det skulle vara och bullarna eller rutorna blev så saftiga och goda. Jag frös in mina kanelrutor samma dag som de hade bakats så nu har jag även testat att tina i micron för att sedan äta och de var lika saftiga och goda då. Som sagt, succé! Kommer definitivt att baka kanelbullar på det här sättet igen då det kändes som att man skippade ett helt arbetsmoment. Nygräddade bullar snabbt! Vill även testa att göra vaniljbullar på samma sätt. Kommer då att använda likadan kardemummadeg som grund men istället för kanelfyllning gör jag en vaniljfyllning. Enkelt och gott!
Här kommer receptet för en långpanna, jag fick då 30 rutor.
175 g rumsvarmt smör
FYLLNING
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
3 tsk kanel
I receptet som jag följde stod det att degen skulle jäsa i en timme men med en 4 månaders bebis fick jag inte riktigt till det utan min deg jäste i två timmar och det blev toppen!
Stjälp upp degen på mjölad bänk. Kavla till en platta ca 30 x 60 cm (för 1 långpanna)
Rör ihop rumsvarmt smör, kanel och socker till en jämn kräm.
Bred fyllningen på degen och vik över en tredjedel av degen in mot mitten.
Vik sedan den andra tredjedelen omlott så det blir tre lager.
Lyft över degen på en bakpappersklädd plåt (ca 30×40 cm) och platta ut den så att den fyller plåten.
Skär först små snitt i hela degen för att markera vart dina rutor ska hamna. Skär sedan helt i rutor.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

