Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com
Lite då och då försöker jag unna mig ett hemmaspa där jag pysslar om kroppen lite extra och ger mig själv en lugn stund. Jag har gärna igång skön musik och tända ljus för att uppnå riktig spa-känsla. Hemma-spa kan kanske låta överambitiöst men jag kör mitt hemmaspa på olika nivåer beroende av engagemang och tid.
Tex kan det ena gången innebära att jag lägger en hårinpackning när jag ändå är i duschen medan de andra gånger kan vara så att jag svänger ihop min egna skrubb och ansiktsmask, rakar benen, lägger inpackning i håret och går all in.

Vill du testa att göra egen ansiktsskrubb (går även fint att använda på kroppen) så har jag ett recept på en du gör själv hemma, med ingredienser från skafferiet. Den innehåller mandelmjöl och honung som båda är guld för huden.
Honungen är milt exfolierande, djuprengörande och fuktbindande. Mandelmjölet är återfettande och ger mjuka skrubbkorn.
Huden blir så otroligt mjuk efteråt och det fina är ju att ingredienserna finns i skafferiet. Du hittar receptet till ansiktsskrubben samt en gosig ansiktsmask i mitt inlägg här nedan:

Gör din egen ansiktsskrubb & ansiktsmask med ingredienser från skafferiet

Vill man inte göra egen hudvård så vill jag tipsa om en riktigt skön body scrub (brukar finnas på Bodystore.se men är slut för tillfället så kan inte länka till produkten tyvärr) ifrån märket Urtekram med en fin doft av lavendel. Jag har använt den några gånger nu och efter en lugn och fin skrubb-stund över hela kroppen så känner jag mig riktigt fräsch och huden blir sååå len.
Efteråt smörjer jag in kroppen med en bodylotion från samma märke. Det är vardagslyx för mig! Gillar för övrigt de andra dofterna på Urtekrams produkter också men just lavendel är skön att ha på kvällen för att varva ner och slappna av.
Lägger in en bild lånad från Google på den härliga scruben här:

Näst på tur vill jag testa den här body scruben, också ifrån Urtekram, den verkar härlig. Ska försöka få till fler hemma-spa-stunder nu när hösten är här och mörkret faller tidigare och tidigare.

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar