On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Bearnaisesås – Recept

Publicerad den 16 mars 202014 augusti 2022 av linapetersen

Hej, här kommer ett recept på en snabb, enkel och så god hemmagjord bearnaise. Glöm det där med att stå och slå smöret i en kastrull tills armen får mjölksyra, här använder vi stavmixer och det blir kanon.
Den här såsen är jättegod kall så ställ gärna in den i kylskåpet. Kan tänka mig att den håller upp till en vecka eller liknande i kylskåpet så man kan göra större sats när man ändå är igång.

Du behöver:
150 g smör
3 äggulor
1,5 tsk vitvinsvinäger
1,5 msk torkad dragon
1,5 msk hackad persilja
1 msk hackad gul lök
Salt & vitpeppar efter smak
(var försiktig med saltet eftersom smöret i sig är salt)

Smält smöret på medelvärme i en kastrull. I andra recept jag hittat så står det att man ska skira smöret dvs att man bara ska använda det genomskinliga och sila bort det vita proteinet. Men i det vita finns saltet så eftersom jag ändå ville smaksätta min sås med salt så valde jag att ta med det vita ifrån smöret, i såsen också.
Lägg vitvinsvinäger och äggulor i en hög skål och sätt igång stavmixern med mixern helt nere i botten. 
Häll sakta ner det smälta smöret, i en tunn stråle, medan stavmixern är igång nere i botten.
Hacka den gula löken och häll i den tillsammans med dragon och persilja. Mixa såsen slät. Nu behöver inte stavmixern vara i botten utan mixa på.

Smaka sedan av och tillsätt mer kryddor samt salt om du känner att det behövs. 

Du hittar även recept på en lika enkel hollandaisesås här , samma grund som i bean här ovan.

 

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Recept och middagstips, Tillbehör - Sås - Röror

Inläggsnavigering

← Bovetelimpa med kardemumma & lingon (Glutenfri) – Recept
När hela livet vänds upp och ned →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞 S t e k t  B a n a n 🍌 En ny vana ~ dag 3 ✨️

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …