Hej, här kommer ett recept på en snabb, enkel och så god hemmagjord bearnaise. Glöm det där med att stå och slå smöret i en kastrull tills armen får mjölksyra, här använder vi stavmixer och det blir kanon.
Den här såsen är jättegod kall så ställ gärna in den i kylskåpet. Kan tänka mig att den håller upp till en vecka eller liknande i kylskåpet så man kan göra större sats när man ändå är igång.

Du behöver:
150 g smör
3 äggulor
1,5 tsk vitvinsvinäger
1,5 msk torkad dragon
1,5 msk hackad persilja
1 msk hackad gul lök
Salt & vitpeppar efter smak
(var försiktig med saltet eftersom smöret i sig är salt)

Smält smöret på medelvärme i en kastrull. I andra recept jag hittat så står det att man ska skira smöret dvs att man bara ska använda det genomskinliga och sila bort det vita proteinet. Men i det vita finns saltet så eftersom jag ändå ville smaksätta min sås med salt så valde jag att ta med det vita ifrån smöret, i såsen också.
Lägg vitvinsvinäger och äggulor i en hög skål och sätt igång stavmixern med mixern helt nere i botten. 
Häll sakta ner det smälta smöret, i en tunn stråle, medan stavmixern är igång nere i botten.
Hacka den gula löken och häll i den tillsammans med dragon och persilja. Mixa såsen slät. Nu behöver inte stavmixern vara i botten utan mixa på.

Smaka sedan av och tillsätt mer kryddor samt salt om du känner att det behövs. 

Du hittar även recept på en lika enkel hollandaisesås här , samma grund som i bean här ovan.

 

Du kanske också gillar …

Kommentera