On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Morotsfrallor med tre sorters frö – Recept/Glutenfritt

Publicerad den 31 maj 2019 av linapetersen

God morgon, sugen på nybakade frallor till frukost? Dessa tar ca en timme att göra så antingen smyger du upp tidigt och svänger ihop dessa eller så gör du som jag, bakar dom dagen innan och äter nybakade frallor till middag 😉 för att sedan kunna äta nääästan nybakade frallor till frukost dagen efter.

Grundreceptet kommer ifrån semperglutenfritt.se men jag kan ju som ni vet inte låta bli att ändra lite och göra det till mitt eget. Jag adderade bland annat tre olika sorters frö och fy tusan vilka goda frallor det blev! Ett starkt godkänt av både mig och sambon så dessa kommer att bakas igen.

Ingredienser

1 pkt Semper Mix, Fin Mix eller Grov Mix
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl rivna morötter
2 dl boveteflingor el. glutenfria havregryn
2 msk ekologisk honung
3 msk linfrön
2 msk chiafrön
½ dl pumpakärnor
1 tsk salt

Gör såhär

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet, i en stor bunke.
  2. Tillsätt rivna morötter, boveteflingor, honung och salt. Blanda i mjölmix, dina frön och rör till en jämn smet. Jag använde elvispen och mina degkrokar.
  3. Låt jäsa övertäckt med bakduk, ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Arbeta ihop degen lite granna och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta med bakduk, ca 10 minuter.
  6. Grädda i ugn, 15-20 minuter.

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Bröd & Matiga bakverk

Inläggsnavigering

← Att hänga med sig själv
Nyper mig i armen →

2 reaktioner på “Morotsfrallor med tre sorters frö – Recept/Glutenfritt”

  1. Ronja skriver:
    5 juli 2019 kl. 21:22

    Hej! Jag börjar leta lite efter hund och siktat in mig specifikt på krohmforländer, jag hittar dock inte många kennlar som har en släthårig och såg att du har det. Vilken kennel hittade du din?:)

    Svara
    1. linapetersen skriver:
      5 juli 2019 kl. 22:44

      Hej Ronja, kul att du bestämt dig för en släthårig Kromfohrländer. Dom är så otroligt fina tycker jag 😀 På min Instagram @linapetersen.se så hittar du fler bilder om du vill kika. Våran Billy är från Dreamwishes kennel, uppfödare Carina 🙂

      Svara

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Polarhunden i sitt naturliga habitat ❄️❄️❄️ Hemmavid ♥️ När morgonkaffet smakar gott igen - då vet man att man är ute på andra sidan av sjukstugan ☕️ God morgon måndag ☕️ Kom hem till ett vinterlandskap efter några välbehövliga och mysig dagar uppe i Göteborg ❄️ Väldigt kallt men väldigt mysigt med julmarknad på fantastiska @bruketiwiared idag 🌲 Det har varit ganska tyst från mig här de senaste. Men på insidan, har det varit allt annat än tyst och lugnt 🤯 God morgon ☕️ Jag gillar verkligen frukostmat så när jag kör periodisk fasta är det inte alls ovanligt att jag äter frukost till lunch 🙌🏻

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …