God morgon, sugen på nybakade frallor till frukost? Dessa tar ca en timme att göra så antingen smyger du upp tidigt och svänger ihop dessa eller så gör du som jag, bakar dom dagen innan och äter nybakade frallor till middag 😉 för att sedan kunna äta nääästan nybakade frallor till frukost dagen efter.

Grundreceptet kommer ifrån semperglutenfritt.se men jag kan ju som ni vet inte låta bli att ändra lite och göra det till mitt eget. Jag adderade bland annat tre olika sorters frö och fy tusan vilka goda frallor det blev! Ett starkt godkänt av både mig och sambon så dessa kommer att bakas igen.

Ingredienser

1 pkt Semper MixFin Mix eller Grov Mix
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl rivna morötter
2 dl boveteflingor el. glutenfria havregryn
2 msk ekologisk honung
3 msk linfrön
2 msk chiafrön
½ dl pumpakärnor
1 tsk salt

Gör såhär

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet, i en stor bunke.
  2. Tillsätt rivna morötter, boveteflingor, honung och salt. Blanda i mjölmix, dina frön och rör till en jämn smet. Jag använde elvispen och mina degkrokar.
  3. Låt jäsa övertäckt med bakduk, ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Arbeta ihop degen lite granna och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta med bakduk, ca 10 minuter.
  6. Grädda i ugn, 15-20 minuter.

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

  1. Hej! Jag börjar leta lite efter hund och siktat in mig specifikt på krohmforländer, jag hittar dock inte många kennlar som har en släthårig och såg att du har det. Vilken kennel hittade du din?:)

    1. Hej Ronja, kul att du bestämt dig för en släthårig Kromfohrländer. Dom är så otroligt fina tycker jag 😀 På min Instagram @linapetersen.se så hittar du fler bilder om du vill kika. Våran Billy är från Dreamwishes kennel, uppfödare Carina 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: