För första gången i mitt liv har jag gjort min egna hollandaisesås och det enda jag funderade över var, varför har jag inte gjort detta tidigare i mitt liv? Väldigt gott och himla enkelt att göra. Win win med andra ord. Grundreceptet kommer ifrån Åse på 56kilo. Men jag gjorde en en liten förändring så här kommer receptet på hur jag gjorde min sås.
Du behöver:
300 g smör
4 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
Vitpeppar
Jag skippar salt helt då smöret i sig är salt
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. I originalreceptet stod att man skulle skira smöret dvs att man bara skulle använda det genomskinliga och sila bort det vita. Men i det vita finns saltet så eftersom jag ändå ville smaksätta min sås med salt så valde jag att ta med det vita ifrån smöret, i såsen.
Lägg citron/limejuice, äggulor och creme fraiche i en hög skål och sätt igång stavmixern med mixern i botten.
Häll sakta ner det smälta smöret medan stavmixern är igång i botten.
Här hällde jag först ner det skirade. genomskinliga, smöret och tog till sist med det vita ifrån smöret.
Smaka av med ev mer salt, citron och vitpeppar.