On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Granola med valnötter – Recept Paleo/LCHF/Glutenfritt

Publicerad den 27 november 2018 av linapetersen

Härom dagen gjorde jag en laddning med granola och som alltid när jag gör det så tänker jag att ”den här, den här kommer att räcka länge”… Men min hemmagjorda granola försvinner alltid i ett nafs här hemma. Sambon tycker jättemycket om när jag gör min egna.

För en gångs skull skrev jag ner hur mycket jag tog av allting så att jag kan dela receptet med er. Den här granolan passar perfekt nu till jul då hade jag i lite juliga kryddor. Smaken går ju att variera och jag kan tipsa om att det är kanongott med pepparkakskryddor kanske 1-2 msk eller varför inte 1 tsk vaniljpulver?

Du behöver:
2 msk kokosolja
1 msk honung (eller valfri sötning)
3 dl valnötter
3 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl melonkärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl chiafrön
1 msk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk salt
2 dl torkade äppeltärningar

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att smälta kokosoljan och honungen i en kastrull. Medan de smälter så kan du hacka valnötterna till önskad storlek. Jag tycker det är gott med ganska grova bitar av valnötterna. 
Häll sedan valnötterna tillsammans med alla olika sorters frö och kryddor inkl salt i en stor bunke. 
Ringla över den smälta kokosoljan och honungen och blanda runt ordentligt. Bred sedan ut hela granolan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Fördela jämnt. 
Rosta sedan granolan i mitten av ugnen, tills den får fin färg. Ca 20 minuter men ha koll så att den inte bränns. Rör om i granolan lite då och då. 
Ta ut granolan och låt svalna.
När den svalnat så blandade jag i ca 2 dl torkade äppeltärningar. Dessa kan man byta ut mot tex gojibär, torkad blåbär eller varför inte aprikos? Eller, så skippar men det helt. Man väljer själv som tur är 🙂

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Frukostinspiration, Recept och middagstips

Inläggsnavigering

← Dadlar med lakrits & kakao
2019 – Önskningar & fokus →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …