Här kommer receptet på ugnsrostad pumpa som jag serverade tillsammans med smörstekt grönkål och pumpafrön, som tillbehör till en god köttbit.
Du behöver;
1 butternutpumpa
ca 300 g grönkål
1 dl pumpafrön (alt solrosfrön eller pinjenötter)
olja
salt och/eller flingsalt
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Dela sedan pumpan i mitten, på längden. Gröp ur kärnorna (dessa kan du spara och torka i ugnen och äta som snacks) och skala sedan pumpan.
Dela pumpan i skivor som är ca 1 cm tjocka.
Lägg på en plåt, ringla över olja och salt.
Rosta sedan i ugnen i 20-25 minuter.
Under tiden steker du grönkålen i smör och lite salt. Mot slutet så slänger du i ca 1 dl pumpakärnor, solrosfrön eller varför inte pinjenötter.
Ta sedan ut låten med den ugnsrostade pumpan ur ugnen och bland samman grönkålen och fröna med pumpan.
Jag serverade tillsammans med en helstekt fläskfilé och ett hemmagjort kryddsmör med färsk vitlök, persilja och lite vitpeppar.