www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Brytbröd – Recept Paleo/Glutenfritt

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Jag har ju flera gånger tidigare tipsat om Under Vårt Tak, som bjuder på en massa härliga paleorecept så jag tänker tipsa, ännu en gång. Har ni inte varit inne på deras hemsida tidigare så är den väl värd ett besök. Nedanstående finner ni min variant av Brytbröd Paleo, originalrecept kommer ifrån Under Vårt Tak och det var via dessa frallorna eller de små brytbröden som jag och sambon testade tapiocastärkelse/mjöl för första gången. Tapiokamjöl kommer från Maniokbusken. Det utvinns från rotknölarna och är rikt på stärkelse men fattigt på protein. Mjölet används som förtjockningsmedel eller i bakning. Jag köper mitt ekologiska tapiokamjöl på Willys.

Brytbröd Paleo/Glutenfritt/Mejerifritt
Till ca 8 frallor behöver du;

2,5 dl tapiokamjöl
1,5 dl kokosmjöl
½ tsk salt
1,2 dl olja (jag brukar dock ta hälften rapsolja och hälften olivolja)
1,2 dl uppkokat vatten
1 ägg

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt oljan och det varma vattnet. Rör samman lite lätt och tillsätt sedan ägget.
Blanda ihop allt till en deg. Om du upplever degen för kladdig så kan du tillsätta lite extra kokosmjöl tills du får en bättre konsistens på degen.

Forma sedan degen till 8 små avlånga bröd eller frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda frallorna mitt i ugnen i 35 minuter.

Servera bröden varma!
Bröden går finfint att frysa in.

Lämna ett svar