On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Cecilias Zucchinifrallor – Paleo/LCHF/Glutenfritt/Mejerifritt

Publicerad den 9 juli 2018 av linapetersen

Dags att dela med sig av ett super-recept på paleofrallor dvs att dom är både mejeri- och glutenfria. Bakade med riven zucchini vilket gör frallorna både saftiga och lite mer matiga.
Zucchinifrallorna, gick hem hos både mig och sambon. Jag hittade originalreceptet hos Cecilia. Har ni inte spanat in hennes blogg/hemsida ännu så kan jag varmt tipsa er om ett besök där.

Det enda jag tillsatte i Cecilias recept var ½ dl melonkärnor, 1 msk psylliumfröskal + att jag gjorde dubbelsats. Så här gjorde jag;

Zucchinifrallor ca 15 st
8 ägg
4 dl riven zucchini
3 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
1 msk psylliumfröskal (kan uteslutas)
4 msk kokosnötsmjöl
1 dl sesamfrön
6 msk solrosfrön
½ dl melonkärnor alt pumpafrön
1 tsk salt
3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och den rivna zucchinin, i en bunke. (Jag vispade ej äggen fluffigt, funkade fint ändå)
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg– och zucchiniblandningen.
Låt stå ca 5 min och forma sen bullar av smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Bröd & Matiga bakverk, Mejerifria tips

Inläggsnavigering

← En annan hund på Göteborgsvarvet?
Grön myntasmoothie →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …