Länge, länge, har jag tänkt att jag vill testa att göra min egna ansiktsmask och ha ett litet hemmaspa. Igår fick jag så äntligen tummen ur och när jag då googlade runt efter lite recept och inspiration så bestämde jag mig för att det fick bli en ansiktsskrubb och en ansiktsmask som skulle testas. Båda varianterna är väldigt enkla att blanda ihop och innehåller få ingredienser där allt kommer ifrån mitt eget skafferi eller kylskåp. Saker jag hade hemma helt enkelt. Det krävdes alltså ingen handling för att köpa hem en massa knasiga ingredienser. Det coolaste av allt är att om du råkar massera lite ansiktsmask eller skrubb för nära munnen eller tom på läpparna så är det bara att slicka bort med tungan och då smakar det gott!! I mitt fall blev både ansiktsskrubben och ansiktsmasken ekologiska eftersom jag använde mig av ekologiska ingredienser. Simple as that! Jag hittade ansiktsskrubben på en blogg som jag sedan länge tycker om att bläddra runt på, nämligen Evelinas Ekologiska. Där finns det så mycket roligt, gott och intressant att hitta. Så har du inte spanat in hennes sida tidigare så rekommenderar jag en titt. Jag tog receptet på hennes ansiktsskrubb rakt av! Evelina skriver såhär om ansiktsskrubben på sin blogg;

”Honungen är milt exfolierande, djuprengörande och fuktbindande. Mandelmjölet är återfettande och ger mjuka skrubbkorn.
Huden blir så otroligt mjuk efteråt och det fina är ju att ingredienserna finns i skafferiet. Se receptet på ansiktsskrubben här nedan!”

Evelinas Ekologiska Ansiktsskrubb
1 msk Mandelmjöl
1 msk Honung

Gör så här:
Rör samman mandelmjölet och honungen i en liten skål. Blanda i mer honung för en mjukare skrubb.
Använd skrubben på rengjort, fuktat ansikte och skrubba med mjuka, lugna, rörelser. Skölj med varmt vatten och smörj sedan med ekologisk ansiktskräm eller ansiktsolja. Eller som vi (jag och min man) gjorde igår, smörj in ansiktet med en egen ansiktsmask efteråt.

När vi hade sköljt av ansiktsskrubben med ljummet vatten så smörjde vi in oss med den andra hemmagjorda ansiktsmasken. Här hittade jag olika recept på nätet och gjorde en egen variant av det hela. Så här gjorde jag;

Linas ansiktsmask med honung och kokosolja
2 matskedar honung
Saften av en ½ citron eller någon msk ekologisk citronjuice på flaska
1 tesked kokosolja

Honungen är inte bara mjuk mot huden utan är också antibakteriell.
Citronen sägs ”bleka” ärr lite försiktig, jämna ut hudtonen en aning och ge huden lyster. Den gör också att det luktar fräscht av citron.
Kokosoljan är återfuktande och otroligt mjuk att smörja in huden med

Gör så här: Banda ihop alla ingredienserna till en kletig smet i en skål. Ta gärna lite citronjuice först för att sedan ev ta mer beroende på hur lös konsistens du vill ha på din ansiktsmask. Tvätta ansiktet med ljummet vatten (vi sköljde ju precis av ansiktsskrubben så då behöver vi inte skölja ansiktet igen utan kan ta på ansiktsmasken direkt på den rengjorda huden). Badda den torr och applicera masken på huden, massera med långsamma och mjuka rörelser och låt masken sitta på i ca 10 -15 minuter. Skölj sedan av masken med ljummet vatten och avsluta med kallt vatten för att få porerna att stänga sig igen.

Kul och mysigt att göra sin egen hudvård hemma. På med lite avslappnande musik, tänd lite ljus och lyxa till det med ett glas rött vin eller varför inte en god kopp te. Vardagslyx när den är som bäst! Ge dig själv det!

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar