Idag är en sån dag då jag är otroligt tacksam över mitt nya jobb, där jag har möjligheten att få vara flexibel och arbeta hemifrån. Vi har ju inga småbarn men vi har en valp så istället för VAB (vård av barn) så kör jag VAV (vård av vovve). Om jag nu inte hade haft möjligheten att jobba hemifrån, hur tusan skulle jag gjort då? Det finns ju ingenting som heter Vård av Vovve och jag förstår att det är lite svårt att förstå, om man själv inte har vovve eller djur, att man ibland helt enkelt inte kan lämna dom ensamma pga att dom inte mår bra. Precis som med små barn. 

Billy (och vi eftersom vi indirekt blir drabbade) har haft en riktigt jobbig natt. Han har antagligen fått i sig något galet och det där knasiga som han har ätit skulle helt enkelt ut, både bak och fram. Stackaren! Men han är så duktig och visar för oss, dock än lite försiktigt, att någonting inte står rätt till. Det började vid 3-tiden inatt och sen höll det på varannan timme ungefär fram till att min sambo gick till jobbet och jag satte mig med jobbdatorn. Då somnade Billy som en stock, helt utmattad stackaren. Jag behöver inte gå in på detaljer men det har inte kommit framvägen sedan imorse och han har ätit en snäll och liten frukost och nu lunch men tyvärr inte fått behålla det förstnämnda. Det var lite samma visa som imorse då och tyvärr så kommer det också lite blod, så vi, jag och sambon ville inte lämna honom ensam idag förrän vi vet att han är på banan igen. Man vill ju av förståeliga skäl inte lämna den lilla stackaren ensam i en sån här situation. Jag vill helt enkelt hålla koll på honom, hjälpa honom och se till att han dricker och äter, vilket han gör, så det känns skönt. Man vet ju samtidigt med sig hur man själv är när man är magsjuk, fy, då är man inte kaxig! Så eftersom jag ändå hade jobbdatorn och allting hemma så har jag kontoret här idag. Som sagt, mycket tacksam över de! Jag själv är ju inte heller direkt på alerten efter att ha varit vaken och uppe med jämna mellanrum sen kl 3 inatt. Huduvärken har hängt över mig sen imorse så jag är glad över en lugnare tisdag. 

Jag är också väldigt effektiv när jag får jobba själv, i lugn och ro. Så trots en lugnare tisdag så får jag saker och ting gjort. Så jag gillar det här med att kunna jobba hemifrån ibland 🙂 Jag är till och med såpass behärskad att jag inte börjat plocka och greja med de sista flyttlådorna utan har lagt hela morgonen och förmiddagen på jobbet. Bra där Lina! 

Nu har jag haft en liten lunchrast och tänkte fortsätta någon timme till.

Visst är han allt bra snygg? Min lilla sjukling. 

Du kanske också gillar …

1 kommentar

  1. Stackars lillplutten 😔 Bra att han dricker vatten iaf annars måste ni mata honom med sked (vatten alltså). Jag brukar inte ge råd men gör det nu: tänk på att valpar kan bli sämre väldigt fort om de är sjuka. Vi har en bra veterinär till våra djur, numera 2 katter, och emellanåt ofta kontakt. Ibland behöver man bara ringa o få prata om sin oro för sitt djur.
    Krya på dig Billy! ❤

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: