Jag har redan ett smarrigt recept på lussebullar, här på bloggen, som både går att anpassa efter lchf och paleo. Men, ni som känner mig vet att jag lixom inte nöjer mig där. Så idag experimenterade jag lite i köket. Det börjar ju närma sig advent och jag är en sån där riktig jultok så nu längtar jag rejält efter att få julbaka, adventspynta och sedan julpynta. Jo, jag delar upp mitt julpynt i först ”plocka fram advent” för att sedan vid lucia ”plocka fram julen”. Hur som helst. Jag fick en försmak av julen idag när jag experimenterade fram lussebullar, som nog blev snäppet vassare än mitt andra recept, och lyssnade på julmusik. Här får du receptet ♥

För ca 16 lussebullar behöver du:
6 ägg
250 g naturell kvarg/kesella
2 dl grädde
(funkar med annan vätska tex mjölk, mandelmjölk)
4 ½ dl mandelmjöl

4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2-3 msk sötning
 (Välj själv sötning efter tycke och smak. Tex eko honung, sötningsmedel eller kokospalmsocker)
1 pkt saffran 
2 msk vatten
Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Lägg saffranen i några matskedar vatten. Vissa tipsar om varmt vatten andra om kallt. Har även hört tips om att lägga saffranen i sprit, vilket jag testade något år men idag körde jag på kallt vatten, rakt upp och ned i ett glas bara så att den får stå och dra.
Vispa sedan äggen pösigt. När du tror att du vispat ordentligt så vispar du lite till 😉
Blanda sedan ner kvarg, grädde och saffran.
Blanda alla torra ingredienser i en skål för sig och blanda sedan ihop allting till en deg. 
Forma sedan degen till lusse-s i önskad storlek. Tänk på att dom inte växer lika mycket som lussebullar bakade på vetemjöl och jäst. 
Jag rullade först mina lussebullar till en ”korv”, på ett bakplåtspapper med lite lätt blöta händer för att inte kladda för mycket med degen. Sedan formade jag ”korven” till ett S. Bara ett tips!
Grädda sedan dina lussebullar i mitten av ugnen i 15 – 20 minuter.

img_20161121_134903.jpg

Du kanske också gillar …

1 kommentar

  1. […] Idag har jag bakat enkla, saftiga, glutenfria, laktosfria och goda lussekatter. Inspiration och grundrecept hittade jag HÄR […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: