Ett lyckat ”höftande” på en middag med vit fisk resulterade i detta recept, Tomatfisk med riven västerbottenost. Jag tycker det är ganska svårt eller egentligen inte svårt utan mer tråkigt med vit fisk. Men detta blev riktigt bra och tricket med vit fisk, tycker jag, är att inte snåla med saltet. Såhär gjorde jag min tomatfisk med den rivna västerbottenosten:
Du behöver:
ca 800 g vit fisk, jag använde torskfilé
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl tomatpuré
½ paket frusen hackad dill
2 msk hummerfond
vitpeppar
2 -3 stora tomater
150 g riven västerbottenost
Salt
Lägg den tinade fisken i en ugnsfast form.
Salta fiskfiléerna på båda sidorna.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, tomatpuré, dill, hummerfond, och vitpeppar i en skål eller bunke till en slät sås.
Dela de stora tomaterna i skivor och lägga tomatskivorna på fisken.
Häll såsen över fisken och tomatskivorna.
Strö över den rivna osten.
Tillaga i ugn på 200g tills fisken fått rätt temperatur (jag använder mig av termometer och då är den färdig vid ca 58 grader).
Annars tillagar du den i ca 25 minuter.
Ha lite koll så att inte osten bränns i ugnen.