On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Tomatfisk med västerbottenost

Publicerad den 11 november 2016 av linapetersen

Ett lyckat ”höftande” på en middag med vit fisk resulterade i detta recept, Tomatfisk med riven västerbottenost. Jag tycker det är ganska svårt eller egentligen inte svårt utan mer tråkigt med vit fisk. Men detta blev riktigt bra och tricket med vit fisk, tycker jag, är att inte snåla med saltet. Såhär gjorde jag min tomatfisk med den rivna västerbottenosten:

Du behöver:
ca 800 g vit fisk, jag använde torskfilé
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl tomatpuré
½ paket frusen hackad dill
2 msk hummerfond
vitpeppar
2 -3 stora tomater
150 g riven västerbottenost
Salt

Lägg den tinade fisken i en ugnsfast form.
Salta fiskfiléerna på båda sidorna.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, tomatpuré, dill, hummerfond, och vitpeppar i en skål eller bunke till en slät sås.
Dela de stora tomaterna i skivor och lägga tomatskivorna på fisken.
Häll såsen över fisken och tomatskivorna.
Strö över den rivna osten.
Tillaga i ugn på 200g tills fisken fått rätt temperatur (jag använder mig av termometer och då är den färdig vid ca 58 grader).
Annars tillagar du den i ca 25 minuter.
Ha lite koll så att inte osten bränns i ugnen.

img_20161110_175349.jpg

 

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Fisk & Skaldjur

Inläggsnavigering

← Morgonrutinen med valp
Brunch på Posthotellet →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …