Jag har provat att smaksätta mitt bryggkaffe med lite allt möjligt. Det är inte bara fantastiskt gott och roligt att testa utan funkar även bra för att dämpa sötsug, iallafall för mig. Inte alla gånger men för de mesta. Det är ett roligt sätt att piffa upp sitt vanliga kaffe på. Kul med andra smaker och variation. Som den äkta jultok jag är så har jag förstått fastnat för pepparkakskaffe. Såhär gör du:
1. Häll dina malda kaffebönor i tratten med filter, precis som när du ska brygga som vanligt.
2. Strö över lite färdigblandad pepparkakskrydda, jag använder Santa Marias pepparkakskryddor, efter tycke och smak. På bilden här nedan är det portionerat till en mugg kaffe men testa dig fram.
3. Brygg ditt kaffe, precis som vanligt.
4. Njut av supergott pepparkakskaffe! 🎅🎄
Psst! Extra lyxigt blir det om du bryggt pepparkakskaffe, toppar det med vispad grädde och pudrar över lite kanel. En riktig juldrink och kan funka fint istället för en efterrätt.
En annan favorit hos mig är vaniljkaffe. Sedan har jag även testat att ha i hela kardemummakorn, hela nejlikor och båda dessa två i en kombination tillsammans. Också supergott! Nästa sak att prova blir kanske lakritskaffe? Lite ekologiskt lakritspulver bara. Eller så håller jag mig till mina väl utprövade favoriter. Testa vetja! Kul att piffa upp kaffet lite 🙂