www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

#Linasmiddagstips nr 1

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Jag tänkte både tipsa om recept som redan finns här på bloggen men jag tänkte också tipsa om idéer på nya recept och middagar som jag själv tänkte laga under veckan. Det kommer alltså att bli en härlig blandning av redan befintliga recept och inspiration till nya recept, som då senare kommer att komma upp på bloggen, helt i vanlig ordning. Och låt mig tillägga att alla de recept och middagar som jag tipsar om här inte promt kommer att lagas av mig. Ingenting är hugget i sten utan dessa inlägg, denna kategori, är enbart till för inspiration. Du plockar, väljer och vrakar bland alla middagstips, precis som du själv vill. Fokus är alltså:
I N S P I R A T I O N !

Först ut under taggen #Linasmiddagstips är:

Flygande Jakob! Detta är en klassiker som görs på så många olika sätt, har jag förstått. Jag själv gör den lite olika beroende på hur mycket tid jag vill lägga ner och vilka ingredienser jag väljer att använda. För att dra ner på kolhydraterna i denna rätt så tipsar jag om att byta ut riset mot blomkålris eller smörstekt, tunt strimlad vitkål. Skippa bananen och ta lite jordnötter om du vill! Jag trodde att jag hade recept på Flygande Jakob här på bloggen men icke. Så det kommer att komma upp i receptkategorin Recept & middagstips.

Tips nummer två och tre är:
Moussaka  eller min vegetariska moussaka  (Klicka på länkarna för att komma till respektive recept)
Behöver ingen vidare beskrivning tycker jag. En vardagsfavorit, helt klart!

Jag tänkte även svänga ihop en fisksoppa nu i veckan. Här på bloggen har jag bland annat ett recept som heter ”Linas fisksoppa på en höft”. Superenkel och mejerifri.

En roligare sallad med lax eller kyckling i ugn och varför inte en kall fetaostkräm?

Jag åker till Stockholm på fredag morgon och är borta hela helgen så helgens mat behöver jag inte ens fundera på. Men vill du ha något smarrigt till helgens kaffe? Eller bara tycker om att baka så kan jag tipsa om dessa glutenfria muffins —> Linas vaniljmuffins med bär.
Hur min matlagning kommer att se ut i veckan hittar du på min instagram @linapetersen.se
Ha nu en fantastiskt bra vecka och glöm inte att tagga #Linasmiddagstips, så kör vi! 😀

linasmiddagstips

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: