Längesen jag svängde ihop en plåt med ostplättar till frukost. Jag trodde att jag hade receptet här på bloggen eftersom jag bakade denna brödvariant för flera år sedan, men icke.
Det är ju så löjligt enkelt och kräver inte en hel drös med olika ingredienser. Dom är gluten- och nötfria samt otroligt strikta i kolhydrater. Knappt några kolisar alls faktiskt 👍
För en plåt med 10-12 st behöver du:
200 g riven ost (supergott att ta hälften riven gouda och hälften riven västerbottenost)
6 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Blanda ihop allting i en bunke, behöver ej använda elvisp.
Klicka ut ca 10 plättar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter, i 200 grader.
Klart 🙌
Sedan är supergott att piffa upp ostplättarna med tex sesam eller vallmofrön innan gräddning eller varför inte göra dom mer matiga och blanda i tex timjan eller oregano i smeten?