Åh, jag vet inte riktigt hur jag ska skriva min glädje, hur jag ska kunna få ut min glädje i ord. Men jag vill verkligen dela det här med er. Så jag ska göra mitt bästa, här kommer lite skryt!

Jag har lite försiktigt nämnt att bloggen och skrivandet går bra. Jag bytte till egen domän för ett litet tag sedan, ni vet när bloggen började heta www.linapetersen.se, fick ett eget namn och jag nämnde då att jag bloggade för några hundra unika personer i veckan, runt omkring 1500 unika besökare i månaden. Så när vi ändå är inne på siffror, och här kommer skrytet, så måste jag bara dela med mig av de senaste månadernas siffror som också är anledningen till att jag skriver detta inlägg. Jag har räknat lite och tagit fram ett snitt på de senaste månadernas siffror. Både unika besökare och antalet visningar som bloggen får. Det här känns ju helt galet men jag snittar i dagsläget 2684 unika besökare per månad och bloggen får i snitt 4337 stycken visningar i månaden. Det har varit månader där siffrorna för unika besökare är 3121 stycken och där bloggen på en månad har fått 6455 stycken visningar (!!), crazy är ordet! 😀 Galet kul förstås och jag kan knappt tro det själv. Det visar ju sig att när en person kommit in på min blogg så stannar den där och klickar runt en hel del. Recepten är de inlägg som drar mest men även mina långa och personliga inlägg får respons. Fantastiskt roligt!!

Nu till den tekniska biten. Jag är inte så haj på hur det hela har gått till men jag ska försöka att förklara för er vad vi gjort med min blogg och hemsidan, på den nivån så att ni också förstår, det vill säga på en Lina-nivå.

Vi har i dagarna och jag säger vi för att jag har fått otroligt mycket hjälp av mina två fantastiska pärlor till kompanjoner, Mikael och Felix, även om det är jag som gjort den stora biten med utseende, hur hemsidan ska se ut osv osv (skryt igen, jag vet men jag är sjukt stolt över mig själv, haha), flyttat hela min blogg ifrån wordpress.com-portalen där jag tidigare bloggade till att hosta bloggen/hemsidan själv. Hemsidan heter fortfarande www.linapetersen.se och för dig som läsare är det egentligen ingen större skillnad. Förutom att hemsidan ser lite annorlunda ut eftersom jag har gett den ett nytt utseende. Men för mig, som äger och driver bloggen är det ganska så jättestor skillnad. På wordpress.com var jag begränsad, både när det gällde utseende och teman på bloggen men också när det gällde reklam. Jag styrde inte reklamen på min blogg själv. Nu kan jag styra allt! Jag kan i princip göra vad jag vill med min hemsida och den kan se ut exakt så som jag vill att den ska se ut. Fatta den känslan?!

Ja, det har varit en massa tekniska grejer som skulle falla på plats när vi flyttade hela bloggen, alltså allt pick och pack ifrån ett ställe på internet till ett annat. Jag skulle ju lägga det på en Lina-nivå 😉 Och det finns fortfarande mycket kvar att pilla med och att göra. Men nu är den på plats och jag är ganska nöjd med hur hemsidan ser ut. Det har kostat lite pengar men tack vare mina fantastiska läsare så har detta blivit möjligt och jag kunde inte vara gladare!

Jag behöver dock din hjälp! Jag önskar att du som läsare är lite uppmärksam när du är inne på hemsidan. Inte så att det ska kräva all din koncentration, du ska vara här inne hos mig för lite skön läsning och inspiration men jag vill att du hojtar om du ser någonting som är fel eller när någonting inte funkar som det ska. För som jag sa, nu är det jag som sköter det här! Tack! 🙂

Jag ser så jäkla mycket fram emot en blogghöst och jag har tusen idéer på gång. Ni hänger väl med? Men först blir det bubbel-lunch med tjejerna! Bara det är ju värt att skåla för! Vi ska också bland annat skåla för dig, du som är läsare här hos mig, vi ska skåla för att detta har gått i hamn och vi ska skåla för den kommande hösten! Jag skrev medveten ”bland annat skåla för” för det finns förbannat mycket att skåla för.

Trevlig fredag och framför allt trevlig läsning på linapetersen.se!

20160721_3081

 

 

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: