Så, jag provade det här med att yoga utomhus. Första gången i förrgår, bara lite lätt, på stenterrassen uppe hos Mikaels familj på Tjörn eller egentligen på Mjörn men det är aldrig någon som fattar vart det ligger och alla tror att man syftar på sjön, som ligger någonstans i  Sverige, men det är hur som helst en ö jag syftar på mellan Tjörn och Orust, vid Skåpesund. Så har vi gjort klart det en gång för alla 😀
Första riktiga yogasessionen utomhus gjorde jag dock idag, imorse. Jag startade dagen så och utan att överdriva så är det riktigt skönt att starta dagen och också få igång kroppen med rätt andning och att sträcka lite på sig. För vem är inte lite stel efter en natts sömn?

Jag rullade ut mattan på gräsmattan och hade en stund helt för mig själv. Eller, katten vart ju väldigt nyfiken på vad jag pysslade med där på gräsmattan så han var runtomkring och hade koll på vad jag gjorde. Det mesta utav morgonens yoga gjorde jag på gräsmattan och inte på yogamattan. Jag upplevde att jag fick bättre grepp där och det kändes mer stabilt på gräset än på mattan. Mattan blev också förbannat varm och lite klibbig när solen gassade rakt på. Så ömsom på gräset ömsom på mattan.
Otroligt skönt att yoga utomhus det låter kanske klyschigt men det är häftigt att känna sig ett med naturen och det går ju nästan inte att inte slappna av när man har ett sådant lugn omkring sig. Däremot fanns det så mycket mer att titta på här ute än när jag yogar inne med lite tända ljus och avslappnande musik.Så jag upplevde att jag hade lite svårt att koncentrera mig.
Solen fick mig att blunda i vissa positioner vilket gjorde att jag tappade balansen för en sekund. Så jag sammanfattar min första utomhusyoga med skönt, rogivande, härlig omgivning men svårt att koncentrera sig och varmt, haha.
Men i det stora hela, en fantastiskt bra start på dagen! Och jag menar, ser ni utsikten och platsen jag yogade på? Vem tappar inte koncentrationen och sjunker in i utsikten där?img_20160803_102956.jpg

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: