On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Nötbröd (Glutenfritt/Paleo/Lowcarb)

Publicerad den 31 juli 2016 av linapetersen

Imorse bakade jag det godaste nötbrödet, någonsin.
Jo, jag tror bannemig det!

Fick inspiration till brödet ifrån alltid lika inspirerande Paleoskafferiet. Men jag kan som vanligt inte bara följa ett recept rakt upp och ned utan göra om det en aning. Supergott och så jäkla enkelt att göra. Du slänger bara ner alla ingredienser i en bunke, rör runt och häller upp det i en brödform. Inget vispande, inte tusen olika glutenfria mjölsorter, glutenfritt och mejerifritt. As bra helt enkelt!
Såhär gör du:

100 g mandlar med skal
100 g hasselnötter med skal
100 g valnötter
100 g linfrön
 (Jag använde hela linfrön, funkar också med krossade)
100 g sesamfrön
150 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
100 g torkad aprikos
(alt byt ut till torkade blåbär, tranbär eller skippa helt)
6 ägg
1 dl rapsolja
Några nypor flingsalt

Börja med att sätta ugnen på 160 grader.
Häll sedan upp alla nötter, fröer och den torkade frukten i en skål. Använder du dig av torkade aprikoser, klipp då den i mindre bitar. Rör runt i nöt- och förblandningen.
Blanda ägg, olja och salt i en egen skål, vispa lite lätt. Behöver ej använda elvisp.
Blanda sedan ihop äggröran med nöt- och fröblandningen. Jag svängde bara ihop allting och blandade med en matsked 🙂
Häll upp smeten i en avlång brödform
(jag klär min form med bakplåtspapper för att enkelt få upp brödet ur formen sen och slippa riskera att det fastnar)
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Ta ut och låt svalna.

Med en riktigt vass kniv kan man skära denna limpan i riktigt fina, tunna skivor.
img_20160731_131132.jpg

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Bröd & Matiga bakverk

Inläggsnavigering

← Och där!…
Yoga utomhus, första intrycket →

2 reaktioner på “Nötbröd (Glutenfritt/Paleo/Lowcarb)”

  1. Kristin Vedin skriver:
    28 maj 2017 kl. 18:28

    Tog du en 1,5 liters form ?

    Svara
    1. linapetersen skriver:
      28 maj 2017 kl. 18:29

      Jag tror att det är de ja! En standard form. Har inte möjlighet att kolla nu tyvärr 😊

      Svara

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …