Jag gillar att den godaste tacogratängen också är den enklaste. I det här fallet är det iallafall så, om du frågar mig.
- Stek ca 1 kg köttfärs i smör.
- Krydda med 1-2 påsar tacokrydda. (välj gärna en tacokrydda utan socker och tillsatser. Garant har en ekologisk som är supergod tex!)
- Lägg den stekta tacofärsen i botten på en ugnsfast form.
- Skiva 1-2 lökar, 1 paprika, 1 ask cocktailtomater (brukar skippa tomaten ibland) och lägg grönsakerna över tacofärsen, i formen.
- Blanda ihop 4 dl creme fraiche och 1 burk tacosås, mild eller stark. Smaka av med lite salt. Häll såsen över tacofärsen och grönsakerna, i formen.
- Toppa med riven ost.
- Tillaga gratängen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller till gratängen fått fin färg.
Servera gärna gratängen med en blandad sallad.