Idag blev det nybakade frallor till frukost. Perfekt en söndagsmorgon.
Receptet har legat på bloggen sedan många år och är fortfarande, utan tvekan, mitt favoritbröd. Eller iallafall bland topp tre 🙂
När det kommer till frallor är dessa definitivt bäst och har fått vanligt dödliga människor (alltså personer som inte äter lågkolhydratskost/LCHF 😉 ) att kommentera: ”Oj Lina, har du bakat vanligt bröd idag?” SÅ goda och bra är dessa frallorna, riktigt fluffiga och saftiga. Så då förstår du att du måste provbaka dessa godingar.

För ca 15 stycken frallor:

4 ½ dl mandelmjöl
4 ½ dl pofiber
4 msk fiberhusk
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
6 ägg
5 dl turkisk yoghurt (10 %)
1 dl vätska (ex grädde, mjölk, mandelmjölk, vatten)
2 msk chiafrön (kan uteslutas)

Gott att pensla frallorna med ägg och strö över vallmo eller sesamfrön innan gräddning i ugnen.

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffiga (2-3 minuter med elvisp), vispa sedan ner yoghurt och vätskan.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner dessa i ”äggfluffet”.
Känns smeten för lös, låt den då stå och svälla i ca 5 minuter innan du rullar dina frallor.
Rulla försiktigt till bullar (det underlättar om du har blöta händer), lägg på bakplåtspapper och pensla frallorna med det uppvispade ägget och toppa till sist sist frallorna med vallmofrön/sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
img_20160515_131544.jpg

Du kanske också gillar …

1 kommentar

  1. […] Linas stekpannebröd med rostade sesamfrön Frukostfrallor  Lätt ostplätt Nötbröd Bästa LCHF-frallorna Morotsbröd i […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: