Klipp & klistra din inspiration

Jag har en period just nu i livet där jag befinner mig ”emellan jobb”, som jag så fint väljer att kalla det. För en tjej som är driven, ganska rastlös och med alldeles för mycket tid till att tänka och fundera har det stundtals varit riktigt jobbigt. Den här pausen som jag har, är och har varit otroligt viktig och givande för mig. För det mesta njuter jag till fullo av att ”vara ledig” och jag har själv aktivt valt att ta just det, en liten paus.
Men alla dagar, med för mycket tid till att tänka, är inte en dans på rosor och en paus ifrån det riktiga arbetslivet har fått mig att fundera på vad jag vill jobba med, hur jag vill jobba. Vill jag jobba med något helt annat? Eller är jag rätt? Vill jag göra karriär eller vill jag ”nöja mig”? Vill jag specialisera mig, vidareutbilda mig? Ska man kanske ta och göra något helt annat?
Vill jag ut och resa? Vilka länder skulle jag vilja se? Ska man kanske ta och flytta till en helt ny stad, kanske till och med till ett nytt land? Vart vill jag bo egentligen?
Det följer då efter tankar som: Vad inspirerar mig? Vad är det jag mår bra av? Vad vill jag sträva efter? Åt vilket eller vilka håll vill jag? Vad vill jag lägga min energi och tid på?
Och till sist kommer frågan: Vad vill jag med mitt liv? Ganska tung fråga, jag vet, men den är inte så läskig när man ger sig själv chansen att styra upp sina tankar lite. När man inte bara panikar över allting utan faktiskt sätter sig ner och börjar sortera de tankar och den kreativitet som cirkulerar i hjärnan.
Det är precis det jag har gjort och detta sättet att jobba/tänka på, vill jag dela med mig utav till dig.

Jag har gjort det här en gång innan, i vuxen ålder, för visst har man gjort sånt här i skolan när man var liten? Men då hade jag ingen direkt tanke på hur det faktiskt skulle hjälpa mig att påverka tänket och mitt välmående.
Innan jag började med mitt lilla ”klipp & klistraprojekt” den här gången, så letade jag fram mitt gamla inspirationscollage ifrån 2013, och kikade på det. Faktum är att mycket av de som jag klistrat fast där har blivit av, har blivit gjort och gått i uppfyllelse.
Så jag skulle nog våga säga att när man har gjort ett sånt klipp & klistraprojekt så får tankarna, drömmarna och inspirationen en annan tyngd i hjärnan. Jag skulle vilja säga att dom fastnar i dig på ett annat sätt. Ett tag hade jag collaget ifrån 2013 upphängt på kylskåpet, ibland låg det bredvid sängen och ett tag helt undanstoppat i en låda så att jag bara kikade på det någon gång ibland.
Collaget som jag håller på med nu är inte så inriktat på varken jobb eller karriär utan mer livet i stort. Vad inspirerar mig och vad vill jag lägga min tid och energi på för att jag ska må bra? Vad är viktigt för mig? Och vad kan jag tänka på för att vara mitt bästa jag?

Det här är ett roligt projekt som tar lite tid och jag tycker det är viktigt att det får göra just det, ta lite tid. Det här är inspiration till dig och ingen annan. Det är dina tankar, dina mål och ditt liv. Det är så häftigt att från och med de du börjar att bläddra i tidningar efter inspiration och ”dina ord och citat” startar arbetet med att processa. Det är de som är fint med det här projektet, att man från start börjar att ”fixa tänket” som jag kallar det.
Jag sitter gärna själv när jag pysslar med mitt collage och har på grymt härlig och bra musik. Det blir en riktig feelgood-stund! 🙂
Prova får du se!

Det går förstås att specificera sin dream-map om man vill och göra en mer ”renodlad” variant. Vare sig det gäller mål och inspiration till jobbet/karriären, familjen och de sociala livet, hur du vill förändra och utvecklas som person eller mål när det kommer till träningen. Bara du bestämmer hur ditt inspirationscollage ska se ut och vad du vill ha för inriktning.

Såhär ser min dream-map/inspirationscollage ut än så länge:
Det är inte färdigt än men jag har inte bråttom. Good things take time! 😉
img_20160411_161524.jpg

Kommentera