www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Linas Sesambröd (Gluten- & Mejerifritt)

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Ett av mina absoluta favoritbröd att baka är ”Morotsbröd i långpanna”
Igår bakade jag efter det receptet men skippade riven morot och linfrön. Istället hade jag i sesamfrön. Så vi kan kort och gott kalla det för ”Linas Sesambröd”
Enkelt att baka, kräver inte tusen ingredienser, det blir en hel plåt och det är både gluten- och mejerifritt. As bra helt enkelt!

Såhär bakar du Linas Sesambröd, en plåt.

Du behöver:

  • 6 ägg
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosmjöl
  • 5 msk fiberhusk
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kardemumma

 Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt vattnet.
Blanda samman de torra ingredienserna i en egen skål, glöm inte kardemumman.
Vispa försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
Tryck ut degen, med hjälp av händerna, i en långpanna klädd i bakplåtspapper.
”picka” sedan hela degen med en gaffel och grädda sedan i ca 20-25 minuter, på 200 grader.
Låt brödet få en fin färg!
image

Lämna ett svar