Jag vill ju utvidga mina vegetariska vyer (haha ja det uttrycket bara ploppade upp i skallen i skrivande stund) så idag gjorde jag en vegetarisk lunch.
En halloumisallad med rostade mandlar 🙂
Gick snabbt att svänga ihop och mättar ooootroligt bra. Till nästa gång vill jag nog toppa med några klickar grön pesto och piffa upp det hela med skivade jordgubbar eller något annat syrligt, typ kiwi, för att balansera upp den salta osten. Bara en tanke!

Börja med att dela halloumiosten i små fyrkanter och stek dom på hög värme i stekpannan. Under tiden delar du grönsakerna.
Jag använde en salladsmix med olika sorters blad så som spenat och ruccolasallad för att göra det enkelt för mig. Dela cocktailtomaterna (samt jordgubbar/kiwi om du vill ha det). Lägg upp allting på en tallrik.
Häll av halloumiosten ifrån stekpannan och medan osten får svalna något så rostar du nötterna, i samma stekpanna. Lägg upp halloumiosten, de rostade mandlarna och toppa med pesto alt. ringla över lite olivolja.

image

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: