I förra veckan testade jag fram en ny vegetarisk favorit!
Jag skulle gärna vilja laga mer vegetariskt mot vad jag gör idag men tycker att svårigheten ligger i att hitta inspiration, att laga något mättande och samtidigt hålla nere någorlunda på kolhydraterna. Jag har börjat att testa och ser fram emot att dela med mig utav fler vegetariska alternativ till er läsare.
Här är en varm sallad med grönkål, rödbetor, morötter och smörstekta valnötter. På toppen hade jag smulad fetaost.

Du behöver:
1 förp färsk grönkål
2-3 morötter
3-4 rödbetor
1-2 vitlöksklyftor
1 förp fetaost
1 påse valnötter
Smör
Salt, svartpeppar och cayennepeppar

Gör såhär: Börja med att dela grönkålen i mindre bitar. Stek den i rikligt med smör (när du tror att du tagit en rejäl klick smör så tar du lite till 😉 ) tillsammans med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Krydda med salt och peppar. Lägg grönkålen i en form och ställ in i ugnen på 100 grader medan du gör de andra grönsakerna.
Skala och skiva både morötterna och rödbetorna i skivor. Stek dessa i riktigt med smör och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda ihop ordentligt med grönkålen i formen och ställ tillbaka in i ugnen för att hålla värmen.
Smörstek sedan dina valnötter på ganska hög värme i stekpannan.
Toppa din varma sallad med dina smörstekta valnötter och smula över fetaosten precis innan servering.
Supergott!

image

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: