Jag är nog lite utav en te-nörd, te-fantast eller te-älskare. Kanske alla tre? 🙂 Nu när jag testar att inte dricka kaffe (sen två månader tillbaka ungefär) så dricks det ännu mera te. Jag väljer vid vilka tillfällen jag vill dricka svart te då det också innehåller koffein. Jag håller helt enkelt på att testa och ser hur jag mår utan stora doser koffein. Jag provar och är också nyfiken på hur jag faktiskt reagerar när jag väl dricker koffein. Om det har en positiv eller negativ effekt på mitt mående. Ibland kan koffeinets uppiggande och stimulerande utav stresshormon vara en negativ effekt men ibland kan det vara just den effekten man vill åt och då är den ju positiv. Jag upplever att min kropp kan hantera koffein eller kaffe bättre efter att jag har ätit än om jag dricker det på fastande mage (som jag gjort varje dag i några års tid nu).
Jag har haft en väldigt kämpig höst och vinter, där hela jag varit allmänt ostabil och kom fram till att jag inte behöver utsätta min kropp för mer stresspåslag och ”tassa på tårna” genom att ge min kropp kaffe på tom mage, det första jag gör på morgonen. 

Jag säger inte att det är dåligt med kaffe eller koffein på något sätt och jag tror som med så mycket annat att det är olika för oss alla. Också olika beroende på situationen man befinner sig i.
Jag tycker det är kul att testa och är allmänt nyfiken utav mig. Jag vill framför allt åt ett bättre mående då jag fortfarande inte riktigt är där än, både psykiskt och fysiskt. Jag siktar på en hållbar och hälsosam livsstil. Jag vill vara mitt bästa jag!
Nu blev detta ett väldigt mycket längre inlägg än vad jag först tänkte ifrån början. Det blir lätt så när tankarna får flyga fritt!
Jag ville egentligen bara tipsa om ett helt fantastiskt gott, ekologiskt te, som jag köpte på hälsokosten igår. Det är ett svart te med smak utav vanilj och lakrits. Fin kombination!

image

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: