Började denna soliga torsdag med en kopp citron- och ingefärsdryck. Det är alltså varmt vatten och ekologisk citron och ingefära. Väldigt gott!
Trots att citronen är sur så blir den basisk när den kommer in i kroppen 🙂 Och ingefära är ju bara asnyttigt på alla sätt och vis! 😉
Helt ärligt så har jag ingen aning om ifall min kropp är försurad eller hur min pH-balans ligger till. Det där kan man ju säkert kolla upp om man vill. Men jag gillar att prova lite nytt och oftast är kroppen väldigt bra på att säga till vad den tycker om en kostförändring.
Jag har sedan ca en månad tillbaka provat att skippa kaffe. Jag trappade inte ner utan jag slutade tvärt. Sedan har det blivit att jag tagit någon kopp för att testa hur kroppen reagerar under den här månaden.

Första gången testade jag lite omedvetet. Det var en knasig upplevelse. Jag hade då inte druckit kaffe på ca 2 veckor och så tog jag, av ren vana, kaffe på tom mage när jag sovit hos mamma och pappa. Jag drack som vanligt två muggar, svart kaffe, på fastande mage. Jag hade inte ens en liten tanke på att kroppen skulle reagera.
Jag började svettas som en tok. Blev inte varm utan svettades bara och skakade i händerna. Darrade.
Timmarna efter följdes utav allmän oro i kroppen och osköna feelings.
Sen om oron kom ifrån kaffet eller inte låter jag ännu vara osagt men att kroppen reagerade på koffeinet, det står jag för.
Jag har läst ytterst lite om kaffe och vad koffeinet gör med kroppen. Men det jag snappat upp är att det påverkar stresshormonet. Ibland kan det vara bra och ibland dåligt.
Jag tror med så mycket annat att en sak inte funkar för alla personer. Jag tror starkt att hormoner och gener spelar en riktigt stor roll i hur kosten påverkar oss, våra kroppar och vårt mående.

Tåls att fundera och framför allt läsa lite till om!
Sånt här är riktigt intressant, tycker jag.
Men än så länge är detta bara mina egna funderingar och jag tänker skippa kaffe ett tag till. Jag mår riktigt bra utav det!

image

Du kanske också gillar …

Kommentera

%d bloggare gillar detta: