Ni vet när man får en idé och bara måste prova? När man ger sig in i köket för att börja experimentera och så blir det kick ass på direkten? Så blev det för mig igår 🙂
Jag har sett recept på Semlewraps men då har dom varit bakade med vetemjöl eller något annat krafs. Så jag tänkte ”kan man inte bara ta mitt wrap-recept och piffa till det med lite vaniljpulver och kardemumma? Så kletar man på lite mandelmassa (som man också gör själv) och så klickar man på lite vispad grädde? Sen är det klart?”.
Jag tog den tanken, exakt den tanken och testade igår.
Och visst kunde man!

Gör såhär för två semlewraps:

Börja med att blanda ihop smeten till dina wraps i en bunke med en handvisp.
2 ägg
5 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver

1 krm kardemumma
Lite salt

Dags att göra mandelmassa. Blanda alla dessa ingredienserna i en skål. Justera ev grädde och mandelmjöl så att du får en bra konsistens på din mandelmassa.
1-2  finrivna bittermandlar
1 dl mandelmjöl
2-3 msk grädde (ovispad)
Sötning efter tycke och smak (sötningsmedel, honung, ekologiskt socker)

Stek dina wraps i smör och låt dom svalna innan du klickar på mandelmassa och grädde.
Rulla ihop till en wrap och njut.
FB_IMG_1452607410723.jpg

 

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

  1. Men hur gott lät inte det!? Måste testa, men inte än.

    1. Ganska så hur gott som helst! 😉 Spara det till en dag lite längre fram när du har kontroll på kosten och sockersuget ☺

Kommentera

%d bloggare gillar detta: