Jag läste för ett litet tag sedan en artikel om 5 kvinnor som gjort karriär. I artikeln så gav dom sina 3 bästa tips, på hur du lyckas med karriären. Jag har inte riktigt kunna släppa den artikeln sen dess. Alla hade nämligen minst en gemensam nämnare, som fastnade hos mig.  Deras gemensamma tips var att själv välja chef/ledarskap och inte tvärtom, som det så ofta är. Hur många gånger har du gått på arbetsintervju och tackat nej?

Ju mer jag tänker på det, desto mer självklart känns det. Varför kämpa, gång på gång bli nedprioriterad och söka efter bekräftelse hos en chef/ledare som inte ser dig? När man kan ha en ledargestalt som faktiskt tror på en och ser dig som person.

Jag menar inte att man ska glida på en räkmacka och att alla ens idéer ska tas emot med applåder och jubel. Nej, jag menar att ha en ledande person, tex en chef, som tror på dig som individ. Som tror på förändring och som stöttar dig i det. En chef eller ledare som har fattat grejen med just dig!

Jag har själv redan hunnit ha många olika jobb, inom helt olika yrken och branscher (då jag kom ut i arbetslivet första gången som 16 åring), där jag då också stött på många olika ledarstilar. Vissa bättre än andra. Och det har tagit tid för mig att förstå, inte bara vad jag gillar för typ utav ledarskap, utan vad jag behöver ha för ledarskap för att leverera på jobbet och vara mitt bästa jag. Jag är otroligt självgående men jag mår inte som bäst då!, tex.
Nu har jag hittills i det här inlägget skrivit om arbetslivet och hur den här artikeln jag läste, handlade om just karriären och att lyckas på jobbet. Det kändes väldigt aktuellt att börja just så. Att först skriva om arbetslivet och få dig att fundera på de personer du har omkring dig på din arbetsplats. Jag menar, arbetar du heltid så spenderar du mer vaken tid ihop med kollegorna och chefen än vad du gör med din familj. Men jag tänker att man kan applicera detta självsäkra och för mig nu självklara sätt att tänka på även i andra situationer i livet. Inte enbart i arbetslivet.
Jag menar att du själv kan påverka din situation väldigt mycket. Mer än vad du tror många gånger.
Tänk vad mycket mer du kan få ut utav tillvaron om du har personer omkring dig som tror på dig som individ. Som lyfter dig istället för tvärtom.

Vissa relationer och personer har man ju inte själv valt här i livet. Några relationer föds man in i och andra relationer kommer till tack vare eller på grund utav en annan relation eller en person. Vilka håller du fast vid bara för att? Man kan inte klicka med alla. Även i de relationer du inte valt själv.
Nu menar ju inte jag att du ska röja runt bland alla dina relationer och göra dig av med personer högt och lågt ur ditt liv. Nej, en relation är inte alltid på topp. Det går ju upp och ner, precis som livet.
Men jag tror att du vinner på att tänka över dina relationer, vad du har för personer omkring dig och vad relationen med dom faktiskt ger dig. Våga vara lite egoistisk!

Men.
Det finns alltid ett men 🙂
Precis lika viktigt som det är att vara egoistisk och tänka på vad personerna i din närhet ger dig. Fundera på vad du kan ge dom! Du har massor utav bra energier att ge och dela med dig utav. Till den som vill ta emot!

/Lina

Ps. Gillar du det jag skriver? Dela gärna min blogg eller det inlägget du gillade, så att jag kan nå ut till flera. Tack! Ds.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: