On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Scrambled pancakes – Glutenfritt/LCHF

Publicerad den 7 november 201514 augusti 2016 av linapetersen

Ni vet när man är sugen på pannkakor men inte orkar ställa sig och steka pannkaka efter pannkaka? Då gör man scrambled pancakes!
Det är galet gott, går snabbt och är mättande.
Går att göra mejerifritt om så önskar 🙂 Då byter du bara ut mängden grädde mot tex kokosmjölk eller mandelmjölk.
Jag själv kör på grädde och det blir helt underbart gott.
Psst! Det är grymt gott att byta ut vaniljpulvret mot kardemumma eller pepparkakskrydda.

Det här behöver du för två portioner:

4 ägg
1 dl grädde + 1/2 dl vatten
3 dl mandelmjöl
1 ½ tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Salt

Såhär gör du:
Vispa ihop ägg och vätska i en bunke.
Tillsätt alla de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.

Häll i hela smeten i en varm stekpanna med smör.
Låt smeten ligga någon minut så att den får en ”bottenyta” innan du börjar scrambla.
Sen ärdet bara att scrambla på.
Dina scrambled pancakes är färdiga när smeten inte längre är ”blöt” och har fått en fin lättfärgad yta.

20160813_358320160813_360820160813_3587Bilderna är redigerade av Hoogens.

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Frukostinspiration, Vegetariskt

Inläggsnavigering

← Frukost/lunch
Hemmagjord Rödbetssallad →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …