On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Frukosttips – lchfbröd

Publicerad den 1 februari 2015 av linapetersen

God morgon!

Tänkte att vi kickar igång söndagen med lite frukosttips. Två recept på lågkolhydratsbröd som har, ja jag skulle nästan vilja kalla det för, räddat mig. Dessa två ligger helt klart i toppen på godaste och bästa lchf-bröden, enligt mig alltså. Smaken är ju som baken!

Men vadå räddat, tänker du? Jo, för några år sedan när vi lade om kosten till lågkolhydratskost/lchf, så fanns det inte så många brödrecept. Inte som idag, där det kryllar utav dom. Några gånger var jag inne på amerikanska sidor och översatte recepten till svenska eller så hittade jag någon blogg där personen i fråga redan hade gjort det. De få recept på lchf-bröd som florerade då var inte mycket att hänga i granen alltså. De flesta smakade omelett…ägg, massa ägg och hade en knasig konsistens. Många gånger blev man besviken och kände att man ville lägga sig ner på golvet och lipa ”jag kommer aldrig klara mig utan riktigt bröd. Lchf är nog inte något för mig!”, typ.

Men nu, nu är bröden på en helt annan nivå. Frallorna har jag bjudit vanligt dödliga på och fick kommentaren ”oj, har du börjat baka vanligt bröd nu Lina?”, mohaha kände jag och berättade att dom var bakade på mandelmjöl, fiberhusk och pofiber. Så nej, inget gluten så långt ögat kan nå. Frallorna har därmed fått klart godkänt även av personer som inte äter lågkolhydratskost/glutenfritt.

Recepten då?
Dom har ni här: Himmelska frallor & Åses kesobröd.

Ha en skön söndag!
IMG_20141012_130519

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Bröd & Matiga bakverk, Frukostinspiration

Inläggsnavigering

← Frukost
Moussaka – en gång i veckan →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

God morgon måndag ☕️ Kom hem till ett vinterlandskap efter några välbehövliga och mysig dagar uppe i Göteborg ❄️ Väldigt kallt men väldigt mysigt med julmarknad på fantastiska @bruketiwiared idag 🌲 Det har varit ganska tyst från mig här de senaste. Men på insidan, har det varit allt annat än tyst och lugnt 🤯 God morgon ☕️ Jag gillar verkligen frukostmat så när jag kör periodisk fasta är det inte alls ovanligt att jag äter frukost till lunch 🙌🏻 Det har blivit tradition att din mormor och gammelfarfar tar en födelsedagsfika uppe vid din grav 🎂 Där personlig utveckling sker ✨️ Gul, värmande gröt med grovrivet äpple och massa antiinflammatoriska kryddor 💛

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …