Linas pytt

Låt mig få presentera: Linas pytt!
Har gjort något liknande innan men då fick den aldrig något namn men nu kände jag att ett namn är det minsta den här rätten ska få. För, inte för att skryta, men den är så jäkla god och busenkel att göra. Snabbmat när den är som bäst skulle jag säga 🙂
Vill man ha rätten vegetarisk så skippar man köttet och kör på tärnad halloumiost och grönsaker. Blir kanongott det med!

För att svänga ihop Linas pytt på ett kick  (japp, så snabbt går det!) så behöver du:

500-600g Kycklingfilé
1 pkt bacon
1 paket halloumiost
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 knippe svartkål
Salt, peppar, cayennepeppar, timjan och oregano

Strimla kyckling och bacon i tunna strimlor/bitar.
Börja med att steka detta i lite smör, krydda med salt och peppar.
Dela grönsakerna och osten i mindre bitar  (efter tycke och smak förstås)
Fräs allt detta, förutom svartkålen, tillsammans med köttet i pannan.
Smaksätt allting med kryddorna.

Strimla kålen och vänd ner den i pannan tillsammans med det andra. Rör runt och fräs allting tills kålen mjuknat.
Klart!
Servera med bearnaisesås 🙂

image

Kommentera