Ni har efterfrågat receptet på den helt galet goda moussakan som jag lagade i veckan. So, here we go:
Det ska sägas också att originalreceptet är ifrån 56kilos härliga kokbok.
- 2 stora auberginer
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl riven parmesan
- 3 dl grädde
- 1 ägg
- 1 msk oxfond
- 2 tsk kanel
- 2 dl riven smakrik ost
- salt och svartpeppar
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj auberginen och dela den i skivor, ca 1 cm tjocka.
Finhacka löken och stek den i smör tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt tomatpurén och krydda med salt, peppar, oxfond och kanel. Koka upp och rör om ordentligt.
Vispa ihop grädden, ägget och den rivna parmesanen i en skål.
Smörj en ugnsfast. Varva aubergineskivor och köttfärs i formen. Häll sedan över grädd-och parmesanblandningen.
Toppa med riven ost.
Grädda moussakan i ugnen i ca 30 minuter.
2 reaktioner på “Moussaka – recept”