www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Moussaka – recept

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Ni har efterfrågat receptet på den helt galet goda moussakan som jag lagade i veckan. So, here we go:
Det ska sägas också att originalreceptet är ifrån 56kilos härliga kokbok. 

  • 2 stora auberginer
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 dl riven parmesan
  • 3 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 msk oxfond
  • 2 tsk kanel
  • 2 dl riven smakrik ost
  • salt och svartpeppar

 

Värm ugnen till 200 grader.
Skölj auberginen och dela den i skivor, ca 1 cm tjocka.
Finhacka löken och stek den i smör tillsammans med köttfärsen. 
Tillsätt tomatpurén och krydda med salt, peppar, oxfond och kanel. Koka upp och rör om ordentligt.
Vispa ihop grädden, ägget och den rivna parmesanen i en skål.
Smörj en ugnsfast. Varva aubergineskivor och köttfärs i formen. Häll sedan över grädd-och parmesanblandningen.
Toppa med riven ost.
Grädda moussakan i ugnen i ca 30 minuter.
IMG_20141014_213847

2 svar till “Moussaka – recept”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: