Och nu tänker du: ”Vad fan är zoodle för något?”.. Låt mig förklara 🙂 Jag tar det ifrån början. Originalreceptet på nudelsalladen (som jag för övrigt hittade för flera år sedan i en gammal tidning hemma hos mammsen) innehöll, just det, nudlar. Och det ingår normalt inte i vår lågkolhydratskost så jag bytte ut nudlarna mot strimlad zucchini. Nu trillar säkert poletten ner hos någon men antagligen inte hos alla så jag skriver så här: nudlar = noodles, strimlad zucchini eller zucchininudlar = zoodles 😉 Simple as that! Den här salladen kan ätas både varm och kall. Jag föredrar den varm, precis så som vi åt den idag. Äter man den kall rekommenderar jag att blanda runt grönsakerna i lite olja, soja och pressad lime innan man äter den ihop med laxen.

Varm ”zoodlesallad” (kan även ätas kall)

1 zucchini
½ purjolök
2 nävar (ca 200g) haricot verts alt. sockerärtor
1 – 2 msk sesamfrön 1 vitlöksklyfta
1 – 2 cm riven ingegära
salt och vitpeppar

Strimla zucchinin (det är alltså här det snajsiga ordet zoodles kommer in i bilden). Strimla även purjolöken och dela ärtorna en gång på mitten. Börja med att fräsa vitlöken (som du pressat) tillsammans med ingefäran i smör, i en panna. Lägg i sesamfröna så att även dom får lite färg. Lägg sedan i dina strimlade grönsaker och fräs allting tillsammans i pannan. Smaka av med salt och vitpeppar.

Cayennelax

Laxfiléer (en filé per person)
cayennepeppar
Grovkornig
svartpeppar
salt

Lägg den tinade laxen i en ugnsfast form. Krydda med cayennepeppar, grovkornig svartpeppar och salt. In i ugnen på 200g tills fisken är färdig (vi kör alltid med termometer så jag brukar inte ha koll på tiden men jag kan tänka mig att en 15-17 minuter är lagom. Man vill ju inte ha torr fisk) 🙂

Du kanske också gillar …

Kommentera

%d bloggare gillar detta: