Det blev en tokig men väldigt trevlig start på denna måndag. Klockan 11 plingade telefonen med ett sms ifrån farmor och farfar som undrade om jag inte ville bjuda på kaffe kl 12? Visst ville jag det. Jag hade varken druckit kaffe eller ätit frukost, knappt klivit upp ur sängen om jag ska vara ärlig (hade en plan på att vila/sova bort det sista utav förkylningen, därav den otroligt sega morgonen 😉 ). Men det sms:et fick mig på fötter och vips så var jag igång med att plocka undan och bädda sängen. Lyckades till och med hoppa in i duschen och få på mig en klänning innan det plingade på dörren. Inte illa, kan jag tycka!

Så stod dom där. Min söta farmor och farfar! Och med sig hade dom färska croissanter. Farmor var så söt och sa att man vet ju aldrig om man ska två eller tre när man ska till dig. Men jag köpte tre, för jag tycker faktiskt att man kan få lyxa till det med en sån här ibland. Man kan inte hålla igen hela tiden! Och så la dom till att när dom bodde i Frankrike så åt dom nybakade croissanter nästan varje dag till frukost. Så ja, det blev en croissant till frukost för min del och kaffe förstås 😉 Oerhört gott och smuligt!
Så efter en hel del kaffe och babbel så tackade dom för sig och gav sig av igen. Väldigt trevligt med lite spontant sällskap!

Om en liten stund får jag ännu mer sällskap. Dock inte lika spontant men minst lika trevligt! Jag ska bjuda min kompis Johanna på middag och jag har nog nästan bestämt mig för vad jag ska laga. Hon var dock inte ett dugg orolig över maten eftersom ”allt du lagar och lägger upp på instagram ser så himla gott ut”. Så något ska jag nog kunna svischa ihop!

Efter min tokiga men goda croissant-frukost så väntade jag en stund innan det fick bli lunch. Jag trodde att den där lilla croissanten skulle kicka igång någon form utav vrålhunger eftersom jag inte hade ätit något annat innan den landade i magen men det kom aldrig någon panikhunger. Jag kände mig förvånansvärt nöjd efter den lilla fikan så det blev en väldigt sen lunch trots allt. Lunchen bestod utav rester ifrån gårdagens middag nämligen hemmagjord pizza. Så himlans gott! Lika god idag som den var igår och det bästa är att det finns en bit kvar, till imorgon 😉
Vill du ha receptet på pizzadegen så hittar du det här! Det är vår absoluta favorit och den går hem även hos icke-lchfare och det är ju alltid ett plus. Den är glutenfri förstås!
2014-06-22 16.54.31

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: