Sötpotatis har jag ätit 3 gånger i mitt liv men efter den otroligt goda middagen igårkväll så lär antalet gånger öka, ordentligt. Det är en riktigt god liten grönsak, eller i själva verket, ört. Den är, trots sitt namn egentligen ingen potatis utan just en ört. Den påminner mer om en morot i smak, konsistens och färg än en potatis tycker jag.
Igår gjorde jag sötpotatisskivor i ugnen som jag toppade med sesamfrön och en ny ekologisk krydda jag hittat. Grilled Italia heter den och det är en blandning av bland annat rosmarin, timjan, vitlök och svartpeppar. Riktigt god!
Till detta hade jag gjort smörstekt sparris med riven parmesan, stekt lövbiff och några oliver. En riktig lyxmiddag kan tyckas men det var ju trots allt lill-lördag 😉
Receptet på sötpotatisen kommer i ett eget inlägg, alldeles strax. Så här såg min tallrik ut! Gott 🙂
2014-05-21 20.03.19 2014-05-22 11.10.41

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: