Väldigt sen frukost idag, igen.. Jag har en tendens att falla tillbaka till mitt 16:8 mönster. Jag körde på den sortens fasta väldigt länge och trivdes ooootroligt bra med det. Och uppenbarligen så gör min kropp det fortfarande. Den gillar det! Jag är oftast inte hungrig då jag vaknar på morgonen och när jag har fått i mig en kopp kaffe eller två så kan jag gå en lång stund utan att varken tänka på mat eller känna en gnutta hunger. Det kommer förstås dagar då jag är hungrig direkt på morgonen och dom dagarna tror jag att det är bäst att lyssna på kroppen och äta sin frukost.
Sitter du fortfarande och funderar kring 16:8, som jag skrev för några rader sedan? Det är en variant utav periodisk fasta som innebär att du fastar 16 timmar och har ett sk. ”ätfönster” på 8 timmar där du äter, precis som vanligt. Många kör den här typen utav fasta ihop med sin lågkolhydratskost och mår otroligt bra. Tex jag! 🙂
Det hjälper till att ”rucka” lite på vikten men framför allt, och nu talar jag endast utifrån mina egna erfarenheter, så hjälper det att få kontroll på dina hunger och mättnadskänslor. Du hjälper  bland annat hormonnivåerna i kroppen men eftersom jag inte är utbildad så går jag inte in något vidare på det 🙂
För min del känns det skönt att ha släppt fokus på maten lite granna och framför allt skönt att ha hittat balans och börjat lyssna på kroppen.

Nog snackat om det, tillbaka till maten 😉 haha
Jag bakade ett utav mina favoritbröd igår nämligen morotsbröd i långpanna så det blev dagens frukost/brunch med lite goda pålägg på. Ett kokt ägg till så var frukosten komplett!
2014-05-19 11.59.03

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: