Den gröna smoothien gjorde entré i min vardag för knappt en månad sedan. Jag började med den på en utav mina fastedagar då jag har siktet inställt på att få i mig ca 500 kcal och gärna mättande sådana. Så jag kikade som vanligt runt bland en massa recept, hittade några och slog ihop dom till ett eget. För den som kör 5:2, eller en annan typ av fasta, kan man räkna med ca 148 kcal per glas (eftersom man inte väger frukten eller grönsakerna vill jag inte säga exakt.. Men 148 alt. 150 kcal är det jag räknat på när jag knåpat ihop mina 5:2-dagar)
I min smoothie använder jag ekologiska frukt och grönsaker så långt det bara går. Jag tycker att det känns bättre och ibland inbillar jag mig att det även smakar bättre när det är ekologiskt odlat 😉

Det här behöver du för ett glas smoothie:

  • 65 g babyspenat
  • ½ apelsin
  • ½ banan
  • 1/4 äpple
  • 2 msk juice ifrån pressad citron
  • ½ msk chiafrön
  • ½ cm riven färsk ingefära

Skala och dela frukterna i mindre bitar.
Lägg allting i en blender/mixer (alt. lägg allt i en bunke och mixa med stavmixer)
Mixa samman allting till en härlig smoothie. Tillsätt en skvätt kallt vatten om du tycker att konsistensen blir för tjock.
Häll upp i ett högt glas och njut!wpid-20140422_132513.jpg

wpid-20140429_090555.jpg

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: