Vi, jag och sambon, var ju i chokladbollshimlen och vände för ett litet tag sedan. Jag tänkte att ni skulle få chansen att ta er dit också, till chokladbollshimlen alltså. Dom här små rackarna är ruskigt goda och väldigt enkla att göra. Jag gjorde en sats precis innan påsk, det blir ungefär 15 stycken, och för att inte riskera att äta upp allihop på en gång (det bor ett sockermonster i mig…) så förvarar jag dom i frysen. Det funkar toppen! Det är bara att ta ut dom en stund innan ni ska kalasa och låta dom tina i rumstemperatur. Smart va?
Här får du receptet:

Chokladbollar – Paleo/Raw/Vegan/Supergoda!

6-10 dadlar (smaka av så att du får en sötma som passar dig)
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosfett
3 msk kakao
1 msk espresso eller starkt kaffe
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
några msk vatten (om smeten blir för hård)

Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar. Ställ kallt en halvtimme innan små bollar rullas.
Rulla sedan bollarna i riven kokos eller varför inte hackade nötter alt. sesamfrön.
Förvara kallt. Går utmärkt att frysa och plocka fram när suget sätter in 🙂
Psst, använd gärna ekologiska råvaror.
wpid-20140417_152224.jpg wpid-20140417_152241.jpg

Du kanske också gillar …

1 kommentar

  1. […] recept då jag gör dom på en höft men recept på mina andra paleochokladbollar finns här & här) och sedan är det en bild på min skiss som också är tatuerad på min vänstra arm. Till sist, […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: