När jag hade mitt examensmingel för familjen bjöd jag på en buffé som blev väldigt uppskattad. 🙂
Jag funderade, bläddrade runt bland lite recept och plockade helt enkelt ut mat som jag tycker om. Förberedde det mesta dagen innan och ställde sedan fram alltihop på fina fat och vips, så var det en buffé. Utan att tänka på det hade min buffé ett litet tema, nämligen fisk och skaldjur. Så när mina gäster plockade ihop sina tallrikar med smått och gott insåg vi att allting passade väldigt bra ihop. Kul!

En del av buffén som blev väldigt uppskattad var dessa Italienska mozzarellaspett. Jag gjorde ungefär 20 stycken eftersom jag tänkte att gästerna säkert vill plocka på sig 2 var. Här får ni receptet:

2 förpackningar minimozzarella (1 förpackning motsvarar ca 20 mozzarellabollar) alt. 4 förpackningar vanlig mozzarella
40 cocktailtomater
6 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ – 1 dl finhackad basilika
salt och svartpeppar
grillspett

Blanda mozzarellan tillsammans med olivoljan, vinägern, basilikan och smaka av med salt och peppar.
Varva sedan mozzarella och cocktailtomater på lagom långa grillspett.
wpid-20140413_153313.jpg
20140413_297

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: