Jag började veckan med att för första gången i mitt liv testa bananplättar, till frukost.
Jösses vad gott det var! För mig kändes det som en riktig lyxfrukost särskilt med tanke på att jag inte ätit banan, eller något ”bananigt” (ja, det är ett eget ord haha) på år och dar. Som nämnt i tidigare inlägg, lite mer kolhydrater än vad jag är van vid men både gluten- och mejerifria plättar.
Med tanke på hur goda dom var så kan jag tänka mig att dom utan tvekan även passar till efterrätt tillsammans med lite färska bär, vispad grädde/kokosgrädde eller vaniljglass för den som vill.
Så här gjorde jag mina bananplättar (med inspiration ifrån Åsa Söderbergs kokbok: PALEO)
Till 1 portion behöver du:
2 ägg
½ banan
1 tsk kokosmjöl
vaniljpulver
Lite salt
kokosolja/smör att steka i
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer.
Stek sedan små plättar i en stekpanna i antingen kokosolja eller smör.
På mina plättar hade jag tinade blåbär och ringlat hasselnötssmör. Hur gott som helst!