Meatza.
Va? Sa du pizza? 
Nej, Meeeatza.
Det är en variant av pizza kan man säga men med en tunn botten utav köttfärs istället för någon deg. Det låter både lite tokigt och fel att inte ha någon deg-botten. Ska det verkligen bara vara köttfärs? Det tyckte i alla fall jag och min sambo första gången vi gjorde meatza. Men det är så långt ifrån fel man kan komma. Det är verkligen hur gott som helst! Det är enkelt, går ganska snabbt att göra och går att variera i all oändlighet. Det går ju att lägga på i princip vad som helst.
Vi har gjort både ”lchf-varianter” och ”paleo-varianter” (nu kom dom där facken igen..).

I grund och botten är det alltså en tunn köttfärsbotten. Vi använder nötfärs (gärna ekologisk och närproducerad 🙂 )
Du tar helt enkelt 500g nötfärs och plattar ut den till önskad tjocklek på en plåt, med bakplåtspapper. Tänk på att köttfärsen drar ihop sig i ugnen, din meatza krymper alltså ganska rejält. Så gör en ganska tunn botten. Salta och peppra lite lätt.
Bred sedan på krossade tomater alt. en tomatsås över hela köttfärsbottnen. 

Sedan går det att fylla din meatza med en massa smarriga tillbehör. Vi väljer ofta paprika, lök/purjolök, zucchini, tomat, bacon, mozzarella/riven parmesan mm. Ta det du tycker om. Toppa med oregano.

Grädda sedan meatzan i ca 15 minuter i 225 grader värme.
wpid-20140409_175842.jpg

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: