On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Meatza – recept

Publicerad den 9 april 2014 av linapetersen

Meatza.
Va? Sa du pizza? 
Nej, Meeeatza.
Det är en variant av pizza kan man säga men med en tunn botten utav köttfärs istället för någon deg. Det låter både lite tokigt och fel att inte ha någon deg-botten. Ska det verkligen bara vara köttfärs? Det tyckte i alla fall jag och min sambo första gången vi gjorde meatza. Men det är så långt ifrån fel man kan komma. Det är verkligen hur gott som helst! Det är enkelt, går ganska snabbt att göra och går att variera i all oändlighet. Det går ju att lägga på i princip vad som helst.
Vi har gjort både ”lchf-varianter” och ”paleo-varianter” (nu kom dom där facken igen..).

I grund och botten är det alltså en tunn köttfärsbotten. Vi använder nötfärs (gärna ekologisk och närproducerad 🙂 )
Du tar helt enkelt 500g nötfärs och plattar ut den till önskad tjocklek på en plåt, med bakplåtspapper. Tänk på att köttfärsen drar ihop sig i ugnen, din meatza krymper alltså ganska rejält. Så gör en ganska tunn botten. Salta och peppra lite lätt.
Bred sedan på krossade tomater alt. en tomatsås över hela köttfärsbottnen. 

Sedan går det att fylla din meatza med en massa smarriga tillbehör. Vi väljer ofta paprika, lök/purjolök, zucchini, tomat, bacon, mozzarella/riven parmesan mm. Ta det du tycker om. Toppa med oregano.

Grädda sedan meatzan i ca 15 minuter i 225 grader värme.
wpid-20140409_175842.jpg

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Kött & korv, Mejerifria tips, Recept och middagstips

Inläggsnavigering

← Kolhydratspolisen
Espresso house-proffs →

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞 S t e k t  B a n a n 🍌 En ny vana ~ dag 3 ✨️

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …