www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Jag är en rutinmänniska!

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Jag har utan tvekan fastnat i wrap-träsket! Jag har en tendens att fastna för en sorts frukost och så kör jag den, typ varje dag, tills jag tröttnar och hittar nått annat som jag håller mig fast vid. Jag har mer och mer kommit underfund med att jag är en rutin-människa. Så jag tänker att mina beteenden kring att ”hålla fast” vid en och samma frukost bottnar i det. Men jag gillar det! 🙂
Det är skönt att komma underfund med saker och ting som rör en själv tycker jag. Det är så skönt på något vis när 25-öringen trillar ner och man förstår att ”jaha, jag är på det här sättet”. Det blir lättare att förhålla sig till saker och ting men framförallt lättare att förhålla sig till andra människor och sig själv!

En annan sak som jag märkt att jag och min kropp trivs med är den periodiska fastan. Kanske hänger det ihop med rutinerna? Jag, tankarna och kroppen, hungern och energin trivs med den periodiska fastan. Inte varje dag, 365 dagar om året, men ibland och ganska långa perioder. Jag har nämligen fallit tillbaka till den periodiska fastan, 16:8, utan att ha tänkt på det. För att jag och min kropp ville det. Vi trivs med det! Men tänk, bara för att jag trivs med periodisk fasta, så behöver inte det betyda att du och din kropp gör det också. För vi är ju två helt olika individer du och jag! Visst är det bra? För då kan vi lära av varandra, inte läxa upp varandra, utan lära av varandra.

Eftersom jag är fast i wrap-träsket så blev det, håll i dig nu, wraps till frukost/lunch. Ibland skojar jag till det och fyller den ena med godsaker så som på bilden. Hasselnötssmör, rostad kokos och hallon. Mums!

image

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: