Jag tog mig en titt runt lunchbordet på jobbet i veckan och såg att 2 personer utav 8 (det var ungefär så många lunchtallrikar jag hann spana in) åt potatis och pasta. Dom andra 6 åt olika sorters grönsaker till sina grytor, biffar och köttbitar. Grönsakerna var av olika slag och tillagade på olika sätt. Kul tyckte jag!
Jag själv har lärt mig att äta otroligt många fler varianter utav grönsaker sedan vi lade om vår kost till lågkolhydratskost. Förr i tiden, då vi åt som vanligt dödliga 😉 , så skivade vi upp några skivor gurka och ibland en tomat på våra middagstallrikar, på sin höjd! Ibland var vi riktigt rediga och kokade lite broccoli eller gjorde en sallad på isbergssallad, tomat och gurka. Fantasifullt eller hur?
Av de personer som har lite svårt att släppa sin potatis, eller sin pasta, får jag/man ofta frågan: ”Men vad äter du istället för…?” Så jag tänkte att jag skulle samla ihop några utav mina favoriter på tillbehör. Jag och sambon har hittat några riktiga favoriter genom åren! Vissa återkommer hela tiden just för att dom går ruskigt snabbt att göra och passar till det mesta. Enjoy! 🙂
Rostade grönsaker med halloumi
Blomkålsris (stekt)
Smörstekt brysselkål
Smörstekt broccoli
Grönsaksfrittata (recept kommer inom kort)
Frästa grönsaker, ex zucchini, paprika och rödlöd
Strimlad, fräst zucchini
Ugnsrostade grönsaker
Blandsallad (med en hel drös olika grönsaker. Ex sockerärtor, purjolök, färsk broccoli, cocktailtomater)
Ett svar till “Istället för pasta, potatis och ris?”
[…] Fler tips på goda och enkla tillbehör ”istället för pasta, potatis och ris” hittar d… […]