Det känns lite extra lyxigt och mysigt att äta nybakat till frukost. Söndagar är en sådan perfekt dag att göra det på. Dessa frallor, som också kallas Pones, går riktigt snabbt att svänga ihop. Dom blir fluffiga och goda! Vill man inte äta dom till frukost eller mellanmål kan jag tänka mig att dom är goda även som hamburgerbröd med lite sesamfrön på toppen.
Det här behöver du till 6 Pones:
5 ägg
2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 ½ tsk bakpulver
1 liten nypa salt
50 g smält smör
3 msk vispgrädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt med elvispen (jag vispar ca 2 minuter)
Smält smöret i en kastrull.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt sedan det smälta smöret samt vispgrädde i ditt äggfluff.
Blanda till sist ner de torra ingredienserna.
Klicka ut 6 jämnstora bullar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Vill du få en slätare yta på dina Pones? Blötlägg händerna och forma släta, fina bullar.
Grädda mitt i ugnen tills dina Pones fått fin färg. 15-20 minuter brukar vara lagom.
Mums- recept på läckert lchfbröd kan man aldrig få för många av! Ibland blir man ju sugen på en rejäl macka även som Lchfare 😃
Nej eller hur? Håller helt med dig 🙂 Ja, ibland måste man bara få sätta tänderna i en macka, så är det bara 😉